BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

GRAVELMAN PERUŠIĆ: T-Rexovci Boris Simić i Danijel Perković preko 50 kilometara su uspješno bježali potjeri

Održana je utrka Gravelman Perušić. Pitate se što je Gravelman utrka? To zavisi o raspoloženju sudionika, za nekog to može biti biciklijada, za nekog izazov savladavanja zahtjevne staze, a za one željne utrkivanja to je preko 3 sata žestokog tempa po predivnim ličkim bespućima.

Startalo je preko 100 biciklista, 21 biciklist završio je utrku prije potjere, a među njima i jedna žena, te su zaradili status Gravelmena. Protekao je u sjajnoj organizaciji ekipe Segment 21, a pod pokroviteljstvom TZO Perušić, Pećinski park Grabovača i Lidl Hrvatska.

Cilj utrke je stići u cilj prije lovaca koji za skupinom kreću s malim vremenskim odmakom. Vrijeme pobjednika nije bitno, bitno je stići u cilj prije lovaca. Oni koji u cilj stignu prije lovaca dobivaju status Gravelmana, dok su svi ostali koji završe utrku finišeri.

Ekipu lovaca činila su poznata imena iz svijeta biciklizma, Matija Kvasina pobjednik Tour of Croatia, Gregor Sikošek jedan od najboljih amaterskih biciklista na ovim prostorima, Maja Marukić, Filip Kvasina, Roko Fržop, Mario Pustijanac i Nikola Kukec.

Na utrci su nastupili i karlovački biciklisti Boris Simić i Danijel Perković, članovi BBK T-Rex. Preko 50 kilometara su uspješno bježali potjeri, no odlična ekipa lovaca ih je uhvatila.

Gravelman je startao na atraktivnoj lokaciji, Pećinskom parku Grabovača, jedinom pećinskom parku u Europi. Vozilo se prekrasnim ličkim krajolicima, uz jezero Kruščica, Kosinjskom dolinom, uz kanjon rijeke Like, do cilja u Pećinskom parku Grabovača na stazi dugoj 82 kilometra. Zanimljivost je i da se prolazilo kroz selo Gornji Kosinj, bila je to i jedna od zadnjih prilika vidjeti selo koje će uskoro biti potopljeno u novom akumulacijskom jezeru.

Sljedeći Gravelman na rasporedu je 05. rujna 2021. u Zagrebu.

Foto: Segment21


Milaković 2. na XCM Bale-Valle

U sklopu Balle-Valle Outdoor Festivala, na utrci XCM Bale-Valle uspješno je nastupio Domagoj Milaković iz BBK T-Rex. Na stazi dugoj 32 km, u kategoriji Master A zauzeo je 2. mjesto sa vremenom 1:17:51