OSTALI SPORTOVI TENIS

Goran Ivanišević će voditi Srbiju na ATP Cupu?!

Srpska teniska reprezentacija doputovat će u Sydney na ATP Cup vjerojatno bez svojeg izbornika Viktora Troickog, objavio je Žurnal.rs i tvrdi da je to zato što su na tom natjecanju izbornici marginalne uloge, a njegova će uloga pripasti Novaku Đokoviću.

Najbolji svjetski tenisač prijavljen je za taj turnir, iako još nije poznato je li cijepljen i hoće li uopće putovati u Australiju, no srpski mediji nagađaju kako neće propustiti početak sezone.

Prema pravilima ATP Cupa, Nole u konzultaciji s ostalim reprezentativcima može postaviti drugog izbornika, on bi trebao biti iste nacionalnosti kao i reprezentacija, no ako to nije moguće, ATP bi mogao dopustiti iznimku i na to mjesto postaviti Novakova trenera, Gorana Ivaniševića, koji će s njim putovati na australsku turneju.

Ovaj turnir igrat će se od 1. do 9. siječnja sljedeće godine, a na njemu pravo nastupa imaju reprezentacije koje su izborile plasman na temelju plasmana svojeg prvog igrača. Hrvatske neće biti na turniru, a zadnja reprezentacija iznad crte bio je SAD, čiji Taylor Fitz zauzima 23. mjesto svjetske ljestvice.

Tako će, primjerice, igrati Grčka i Gruzija, čiji su drugi igrači na popisu izvan najboljih 400 na Touru…

Izvor: GOL.hr Foto: Igor Kralj/Pixsell