ODBOJKA PRENESENO

EUROPSKO PRVENSTVO: Odbojkašice spremne za Euro u Zadru

Pripreme su bile naporne, ali cilj se zna! Žele drugi krug u Beogradu. Europsko prvenstvo počinje idući tjedan, a jedna od skupina igra se u Zadru. Nažalost, bez navijača.

Od kraja 90-tih hrvatske odbojkašice nisu osvajale medalje na najvećim natjecanjima. No, pod palicom izbornika Daniele Santarelija stasa jedna nova reprezentacija koja ima visoke ciljeve. Pripreme za Euro su bile naporne i dugotrajne, a djevojke su odigrale nekoliko jakih pripremnih utakmica.

  • Moramo još napredovati i puno raditi. Reprezentacija se već poboljšala i jako sam sretan zbog toga, ali to još nije dovoljno jer Europsko prvenstvo će biti vrlo naporno i teško – rekao je izbornik.
  • Smatram da je izbornik doveo našu reprezentaciju do nekog maksimuma, prepoznao je pojedinačne kvalitite svake od cura i na njima jako puno radio što se vidi i po našim uspjesima. Tako je ovo ljeto jedna faza priprema bila i Zlatna liga gdje smo došle do finala i nažalost izgubile, ali srebro je velika stvar – rekla je Klara Perić.

Ciljevi na Europskom prvenstvu su jasni. Završiti među četiri i proći u drugi krug, a onda pokušati dohvatiti četvrtfinale jer ono donosi izravan plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine. Protivnici, osim Italije koja je ipak nivo više, na sličnoj su razini kao i naša reprezentacija i može ih se pobijediti.

Prvenstvo otvaramo 19. kolovoza sa Švicarskom, a u našoj skupini C još su Bjelorusija, Slovačka, Mađarska i Italija.

  • Svaka od tih reprezentacija može završiti druga, a može i ispasti i ne otići u drugi krug. Znamo da se možemo dobro nositi s Mađarskom, Bjelorusijom i Slovačkom. Možemo pokušati pobijediti, a Švicarska je možda ček i malo slabija od tih reprezentacija – rekao je izbornik pa dodao:
  • Mi moramo igrati najbolje što znamo kako bi završili na što boljem mjestu u grupi zbog drugog kruga, jer će ući među osam najboljih biti biti jako teško.

Nažalost, naše reprezentativke ipak neće moći uživati u podršci publike u Višnjiku, no kažu bez obzira što im je ta odluka pokvarila veselje, dat će sve od sebe kako bi ostvarile cilj te 27. kolovoza otputovale u Beograd na drugi krug Eura.

Izvor: GOL.hr/Anita K. Roth Foto: HOS