NOGOMET

ILOVAC – SLUNJ: Županijski ligaš u prijateljskoj utakmici bolji od četvrtoligaša

U prijateljskoj-trening utakmici, pripremnoj za novu natjecateljsku sezonu, u Ilovačkoj šumi igrali su domaći „kanarinci“ i NK Slunj. Susret je završen pobjedom NK Ilovca rezultatom 2:0, golovima Grubešića i Kurečkog.

Nogometni klub Ilovac se pojačao se za novu sezonu i najavio veće ambiciji ambicije, a pobjeda nad momčadi iz višeg ranga im samo može biti vjetar u leđa. Nastupili su u sljedećem sastavu: Peraković, Rožić, Belić, Dmitrović, Ilić, Mataković, Kladušan, L. Banjavčić, Kurečki, Grubešić, Vrbetić, F. Banjavčić, Cindrić, Bogut i Valentić.

Pristupnicu Nogometnom klubu Ilovac za sljedeću sezonu potpisali su povratnici: Luka Furač, Karlo Spudić i Leonardo Vrbetić koji se vraćaju u matični klub nakon što su nekoliko sezona proveli u NK Mladost iz Rečice. Klubu su pristupili još i Luka Kurečki (NK Vatrogasac), Roberto Kladušan (NK Vinogradar), Goran Peraković (Nk Korana) i Nikola Šprajcer (NK Karlovac 1919).

Uz nekoliko nadarenih mlađih igrača iz vlastite škole nogometa u nadolazećoj sezoni seniori predvođeni novim trenerom Mirom Pribanićem ističu visoke ambicije i kandidaturu za ulazak u 4. HNL Središte.

S druge strane, rezultat ove utakmice dade naslutiti kako će Nogometni klub Slunj i ove sezone imati podosta poteškoća kako bi se zadržali u skupini A 4. Hrvatske nogometne lige Središte, ukoliko se ne dogodi čudo. Naime, prilično su neuigrani i trebat će još dosta raditi da se momčad uigra.

Za slunjsku momčad prestala su igrati šestorica prvotimaca, a klub su napustio još i Luka Mance (Dugu Resu 1929). Pristupili su: Krešimir Zeko i Hrvoje Bilić (Tigar Rakitje), Anton Šarić (Zrinski Farkaševac), Valentino Vidoš (Hrvatski dragovoljac), Davor Sabljak (Zrinski iz Ozalj) i Amerikanac Chase Van Wey.

Foto: Facebook