NOGOMET

Veteran Stjepan Ciković, najmlađi član Darijan Šenović i gradonačelnik Mandić simbolično pustili novouređeni travnjak u uporabu, „Štefu“ Beniću početni udarac

Uoči 441. rođendana grada Karlovca prigodnom je svečanošću obilježena i stota obljetnica Nogometnog kluba Karlovac 1919 te je tom prigodom službeno stavljen u uporabu novi travnjak koji je obnovljen sredstvima (600.000 kn) Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i iz proračuna Grada Karlovca.

Jedan od najstarijih živućih veterana kluba, 89-godišnji Stjepan Ciković, najmlađi član kluba 6-godišnji Darijan Šenović i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, pristupili izvođenju 11-eraca te na taj način simbolično pustili travnjak u funkciju.

Bivši karlovački nogometaš Đuro Batinić je za ovu klupsku svečanost okupio 50-ak veterana pa je početni udarac na revijalnoj utakmici seniorskih momčadi Karlovca 1919 i selekcije Karlovačke županije pripao izvesti a kome drugome nego živoj legenda Kluba ‘Štefu’ Beniću Na kraju, Karlovac je zabilježio pobjedu od 4:1. No, predigru svečanosti dobili su mlađi pioniri Karlovca 1919 i selekcije vršnjaka Karlovačke županije, a pobijedili su domaćini rezultatom 2:1.

Svečanosti je u ime HNS-a bio nazočan nesalomljivi doajen hrvatskog nogometa Zorislav Srebrić, uvijek prisutan i rado viđen gost na sličnom svečanostima. Trenutno u funkciji višeg savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera. Na „Čavlek“ je iz Zagreba došao i državni tajnik za sport Tomislav Družak, Karlovčanin rodom iz Šišljavića. Nazočan je, dakako, bio i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Predsjednik Nogometnog kluba Josip Ribar vidno sretan i uzbuđen zahvalio je svima koji su pomogli da se stvore boji uvjeti za nogomet.