NOGOMET

‘Mi smo ovdje kao doma, a da je Selce bolje od Hvara, pa mi to već odavno znamo!’ – kaže trener „Ilovačkih kanarinaca“ Igor Gec

Koliko je virus COVID-19 promijenio uobičajenu svakodnevicu i život najbolje govori jučerašnji podatak o broju turista koji se trenutno odmaraju na Jadranu. Naime u svjetski nadaleko poznatoj destinaciji za odmor na sunčanom Hvaru jučer je službeno bilo točno 66 turista dok se trenutno u popularnom odmaralištu Karlovčana u Selcu, Hostelu Karlovac, trenutno odmara i zabavlja točno 100 gostiju. Dogodilo se gotovo nemoguće a to je da je Hostel Karlovac nadmašio i nenadmašivi Hvar.

– Iako je sezona daleko od očekivane i doslovno se vodi borba za svakog gosta naši vrijedni zaposlenici ovih dana rade s četvrtinom kapaciteta. Trenutno se u Selcu pripremaju članovi vinkovačkog plivačkog kluba pod vodstvom trenera Zvonimira Pintara. Redoviti su gosti Hostela, a njih 15-ak u dobi od 6 do 16 godina već četvrtu godinu dolaze u Hostel i uživaju u vrućem ljetu gdje se pripremaju za početak regionalnih natjecanja. Uz njih tu su i judaši iz Primorsko-goranske županije koji treniraju dva puta dnevno na posebno pripremljenom borilištu. Njih 50-ak iz Judo kluba Rijeka, Kvarner, Liburnija, Samuraj i Black Belt judo kluba iz Zagreba trenutno su prava atrakcija u karlovačkom odmaralištu. O njima se brinu iskusni treneri Aleksandro Obrovac, Toma Jelušić i Nadina Biljanović, a poseban gost bio je i ugledni judo stručnjak i međunarodni sudac Slaviša Bradić. Radi se naporno, ali nakon treninga stigne se i na kupanje i ostale društvene aktivnosti kao što su izlet brodom i slično – kaže direktor Hostela Karlovčanin Dario Smojver, nekadašnji tenisač i teniski trener s licencom.

Sportska borilišta, naročito rukometno s umjetnom travom, napunili su i „kanarinci“ s Ilovca. Njih 30-ak su redoviti polaznici Škole nogometa NK Ilovac u uzrastima prstića, limača i mlađih pionira. Uživaju u corona free Selcu. Omiljeno im je igranje pod reflektorima kad nerijetko privuku i pažnju večernjih šetača. Kažu da je hrana izvrsna, more toplo, a kafić ima sjajan sladoled. Četvorica trenera Škrtić, Vratrić, Valentić i Gec pozorno prate da i ovogodišnji Ljetni kamp bude kao po špagi.

– Hostel Karlovac je naša omiljena ljetna destinacija jer nam omogućava sve uvjete za igru, zabavu i razonodu uz nogometni trening, čak i ove godine uz poštivanje svih preporuka i pravila epidemiologa. Mi smo ovdje kao doma. A da je Selce bolje od Hvara, pa mi to već odavno znamo! – kaže Igor Gec trenera popularnih „kanarinca“ s Ilovca.