ATLETIKA

Iscrtavanjem staza završena rekonstrukcija atletske staze na „Čavleku“, službeno otvorenje vjerojatno na jesen?!

U jednom od brojnih intervjua što ih je dao otkako je na funkciji dvostrukog predsjednika – gradske i županijske krovne sportske udruge (KŠZ i ZŠKŽ) Želimir Žiga Feitl je kazao kako mu je cilj da do kraja njegovog mandata (a on istječe u jesen ove godine) završe rekonstrukciju atletske staze na atletsko-nogometnom stadionu s desne obale Korane koji danas nosi ime proslavljenog karlovačkog i hrvatskog nogometaša i trenera nogometne mladeži Branka Čavlovića – Čavleka.

Prije nekoliko dana završilo je iscrtavanje staza, što je radila jedna specijalizirana tvrtka iz Češke. Tako je završena dugo očekivana rekonstrukcija atletske staze pa će odsad karlovački atletičari opet imati stazu na kojoj će nesmetano moći trenirati, a vjerujemo uskoro i održati neko od značajnijih atletskih natjecanja koje Karlovac odavno nije mogao imati upravo zbog ne uporabljivosti tartan staze.

Službeno otvorenje novouređene atletske staze očekuje se na jesen prigodom održavanja jednog od atletskih natjecanja što ga pripremaju iz Atletskog kluba Karlovac.

Uz rekonstrukciju atletske staze potpuno je uređen i travnjak nogometnog stadiona tako da će prije otvorenja atletske staze biti otvorenje novog travnjaka, uz odigravanje jedne prijateljske utakmice nogometnih selekcija NK Karlovac 1919 i reprezentacije Karlovačke županije, a to će se održati 10. srpnja u sklopu obilježavanja Dana grada Karlovca.

Radovi su u ukupnoj vrijednosti od 6,5 milijuna kuna, a financirali su Grad Karlovac, Središnji državni ured za šport i Hrvatski nogometni savez.