ATLETIKA

Odgođene kvalifikacije za Futsal Euro, kroz 10-ak dana uživati ćemo u Karlovačkom Ceneru

Zadnje desetljeće Karlovac nije bio domaćin značajnijih sportskih natjecanja u tzv. popularnom sportu poput nogometa, košarke, odbojke, rukometa … Ove godine je naš grad trebao biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Futsal Euro 2020. za žene koji je zbog pandemije korona virusa odgođen za listopad 2021. godine. Hoće li Karlovac i tada biti domaćin, to se još ne zna?!

Ranije su već otkazani Europsko prvenstvo u bejzbolu te prvenstvo Jugoistočne europe u orijentacijskom trčanju, a sada je Uefa donijela definitivnu odluku o odgađanju kvalifikacijskih turnira za Futsal Euro. Trebale su nastupiti reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske i Slovenije.

Ostaje nam da kroz nekih 10-ak dana uživamo u Karlovačkom Ceneru, međunarodnoj atletskoj cestovnoj utrci koja se 8. put održava u Karlovcu, u povijesnoj karlovačkoj Zvijezdi, ovoga puta pod novim nazivom 8. Heineken 0.0. Karlovački cener. Ove godine KA-cener je dio proslave Dana grada Karlovca i cijele manifestacije Zvjezdano ljeto.

Cener će se održati u petak, 10. srpnja 2020. kad je na rasporedu Karlovačka milja, a dan kasnije u subotu 11. srpnja 2020. Karlovački cener – glavna utrka građana na 10 kilometara i elitna utrka profesionalnih atletičara na 10 kilometara. U sklopu glavne utrke je još štafetna utrka s tri člana – svaki član trči jedan krug.