NOGOMET

KVALIFIKACIJE ZA SP: Slovenija je ispala iz kombinacija, ali čeka nas troboj

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na Poljudu svladala Sloveniju sa 3-0 (1-0). Livaja, Pašalić i Vlašić golovima donijeli sjajnoj Hrvatskoj novu veliku pobjedu na Poljudu!

Pred 16.237 gledatelja na Poljudu Hrvatska je dominirala protiv Slovenije od prve do posljednje minute te joj uzvratila za neugodan poraz sa starta kvalifikacija u ožujku u Ljubljani.

Ovom je pobjedom Hrvatska opet izbila na sami vrh skupine H jer ima bolju gol-razliku od Rusije koja je pobijedila Maltu s 2:0. Hrvatska je nakon 6 od 10 utakmica primila samo jedan jedini gol i to onaj u prvoj utakmici protiv Slovenije.

  • Čestitam Hrvatskoj, dobro smo prošli, sjajna atmosfera, nismo bili ozbiljan protivnik, nije ovo realna slika Slovenije, mogli smo puno teže stradati – rekao je Matjaž Kek, izbornik slovenske reprezentacije.

Hrvatska tako nakon 6. kola ima 13 bodova, koliko ima i Rusija koja je u utorak u Moskvi svladala Maltu sa 2-0, dok je Slovenija pala na četvrto mjesto sa 7 bodova. Na treće mjesto izbila je Slovačka koja nakon 2-0 pobjede protiv Cipra u Bratislavi ima 9 bodova. Malta i Cipar su na posljednja dva mjesta sa po 4 boda.

Hrvatska će u 7. kolu gostovati na Cipru 8. listopada. Do kraja kvalifikacija Vatreni još dočekuju Slovačku u Osijeku, a u studenom gostuju na Malti pa dočekuju Rusiju u posljednjem kolu.

Foto: Tom Dubavec/CROPIX