NOGOMET

Karlovački plavo-bijeli u Istri odigrali prvu prijateljsku utakmici, pobijedili NK Uljanik s 3:1

Nogometaši Karlovca 1919 odigrali su jučer prvu prijateljsku-trening utakmicu za vrijeme petodnevnih priprema u Medulinu. Suparnik im je bila momčad NK Uljanika, nekadašnjeg prvoligaša a danas trećeligaša trenutno na 7. mjestu, kojega su karlovački plavo-bijeli savladali s 3:1. Rekli bi – prvo pa muško!

Golove za Karlovčane postigli su Čakarić 2 i Sušilović 1. Danas u 16 sati igraju u Novigradu protiv istoimene domaće momčadi članom 3. Hrvatske nogometne lige.

Protiv Uljanika za Karlovac 1919 su igrali: Petrović, Prpić, Paušić, Joha , Srpak, Marinić, Stepinac (od 60. Ribar), Mićunović, Bagarić, Dedijer (od 80. Sušilović), Čakarić. Trener Sreten Ćuk.

NK Uljanik
Prije 14 godina NK Uljanik ostvario je plasman u Prvu ligu. U debitantskoj sezoni 2004/05. nastupili su pod nazivom Pula 1856, odnosno imenom koje je sadržavalo i godinu osnutka Uljanika, čime se željela naglasiti sinergija grada i brodogradilišta. Uz dvije sezone resetiranja u Drugoj ligi (2007-09), bitno je naglasiti da se klub od 2007. godine, na inicijativu navijača (KN Demoni), zove Istra 1961, čime se željela istaknuti povezanost grada i Županije, ali i godina osnutka tzv. stare Istre. Ona je naime 1961. nastala kao fuzija ondašnje Pule i Uljanika, u želji za jačanjem gradskog kluba s većim ambicijama. Pravni je slijednik one Istre danas Istra-Pula, član županijske lige, dok je opet osnovan NK Uljanik član 4. lige (Rijeka-Pula), a danas član 3. HNL.

Foto: arhiva NK Karlovac 1919