NOGOMET

IN MEMORIAM: Preminuo Marko Marić (79), privatni poduzetnik, bivši sportaš i dogradonačelnik

Jutros, na Silvestrovo 2020. godine, u 79. godini u Karlovcu je nakon duge i teške bolesti preminuo Marko Marić. Karlovačkoj javnosti poznat je kao privatni poduzetnik, vlasnik radio-televizijskog servisa, karlovački nogometaš, ali kao HDZ-ov dogradonačelnik.

U Karlovac je kao mladić doselio iz rodne Bosne, tu je osnovao obitelj, razvio posao i igrao nogomet. U sezoni 1969/70. nastupa za ONK Tehničar sa Jurkovićem, Darkom i Milanom Mutićem, Ivicom Stojkovićem, Zlatkom Jurcom, Davorinom Zlatićem, Zvonimirom Mesarićem Marijom Juttom i drugima. Nogomet nastavlja igrati i u ONK ILovcu koji je kasnije osnovan fuzijom NK Tehničar i NK Proleter. Klub je u proljeće 1975. osvojio drugo mjesto u Zagrebačkoj zoni i plasirao se prvi puta u Hrvatsku nogometnu ligu-Sjever. Mali nogomet igrao je za momčad Industrijainvesta koja je 1972. osvojila prvo mjesto na karlovačkom malonogometnom turniru. Igrali su braća Janjanin, Marčetić, Zlatić, Paštrović, Jutt, Lang, Marić i drugi. U anketi za najbolje sportaše Karlovca dva puta je biran među najuspješnije, godine 1974. i 1975.

Pred mirovinu se bavio politikom te je od 1997. do 2001. godine bio Vukelićev dogradonačelnik. Bio je i član Programskog vijeća HRT-a, odnosno Vijeća za elektroničke medije.

Posljednji ispračaj biti će u subotu, 2. siječnja 2021. na Rimokatoličkom goblju na Dubovcu.