NOGOMET

Hrvatska igra u Kopenhagenu, a iz Danske dolaze sjajne vijesti što se tiče putovanja

Nakon tri utakmice u grupi D Hrvatska će napokon imati više navijača na tribinama na Europskom prvenstvu. Vatreni igraju u osmini finala u ponedjeljak od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu, a protivnika će saznati danas nakon 18 sati kada počinju odlučujuće utakmice u skupini E.

Zbog oštrih restrikcija Vatreni su u Londonu i Glasgowu igrali pred manje od stotinjak navijača od kojih je većina živjela u Velikog Britaniji, a tek se nekolicina odlučila prolaziti desetodnevne i petodnevne karantene te veliko broj testova na Covid-19. No u Kopenhagenu će biti drukčije. Svijet su obišle slike gotovo punog stadiona i slavlja danskih navijača koji su nakon one nesreće s Eriksenom slavili prolazak svoje reprezentacije u osminu finala. Uz Budimpeštu, upravo je Parken stadion bio najpopunjeniji na dosadašnjem dijelu Eura.

Izbornik Dalić je nakon utakmice poželio u osmini finala samo jednu stvar.
– Želim samo hrvatske navijače na tribinama, to je ono što ja želim, čekam i sanjam, onda smo puno jači.

Nekoliko je puta napomenuo kako njegova momčad zbog nedostatka navijača nije bila u istoj poziciji s drugima i istina, Hrvati i Česi su zbog igranja na Otoku bili najviše pogođeni. No tko može putovati u Dansku, još se od sinoć pitaju brojni navijači. Hrvatska se u ovom slučaju nalazi na tzv. žutoj listi, ali su ovdje restrikcije puno blaže tako da će mnogi moći na utakmicu. Drugim riječima, vijesti po ovom pitanju su sjajne.

”Za putovanja u Dansku iz žutih država nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov. Putnici koji ulaze u Dansku iz žutih EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti jedno od navedenoga:

  • Potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv COVID-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana.
  • Potvrdu o preboljenju COVID 19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja.
  • obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.”

Izvor: GOL.hr Foto/AFP