RUKOMET

Bivši karlovački rukometaš Tomislav Špruk a zadnjih godina član varaždinskog kluba potpisao trogodišnji ugovor sa RD Koper

Slovenski prvoligaš Rukometni klub Koper i bivši karlovački rukometaš a zadnjih godina igrač premijerligaša GRK Varaždin 1930, Tomislav Špruk, potpisali su ugovor do ljeta 2024. godine.

– Radujem se novom klubu i veselim se novom izazovu te jedva čekam da započnu treninzi. Vjerujem da ću opravdati povjerenje. Vidimo se u Areni Bonifika. Forza Koper! – kazao je Tomislav Špruk za slovenske medije nakon što je potpisao ugovor za RD Koper.

Za čitatelje KAŠ-a je još dodao:
– Želim puno sreće mojem bivšem klubu, HRK Karlovac, da uspješno nastupaju u Premijer ligi gdje mu je oduvijek i mjesto.

Predsjednik RD Koper Nejc Poklar nije krio zadovoljstvo ovim transferom:
– Sretni smo što smo s Tomislavom dogovorili dugoročnu suradnju te sam uvjeren da će on, kao veliki igrački potencijal, biti znatno pojačanje našoj momčadi u novoj sezoni.


Podsjetimo da je Tomislav Špruk rođen 1998. u Zagrebu a igračku rukometnu karijeru započeo je u Karlovcu. Od 2017. godine je prešao u varaždinski klub. Bio je i član mlade hrvatske reprezentacije. Zadnja četiri mjeseca nastupao je i u dresu lisabonskog Sportinga.


Ovo je žalosna potvrda da je još jedan dragulj karlovačkog rukometa nepovratno otišao iz Karlovca. Kada će se konačno zaustaviti odlazak karlovačkih igrača? Odgovornost je na Upravi kluba ali i na odgovornima u Gradu koji konačno trebaju znati i prepoznati koji sport žele za rejting grada. U ovom trenutku izazov bi im trebali biti – muški rukomet koji je opet Premijer ligaš, ženska odbojka koja je osigurala Superligu i nogometaši Karlovca čije su ambicije napasti Drugu ligu!

Foto: RD Koper