NOGOMET REKREACIJA

GODIŠNJA INVENTURA: NK Karlovac-veterani tijekom godine odigrali 60 utakmica i postigli gotovo 800 golova

NK Karlovac-veterani u godinu koja je sad već na izmaku ušli su organizirano i ambiciozno na čelu sa predsjednikom Josipom Kursom, dopredsjednicima Borisom Vinskim, Zdenkom Poljakom, tajnikom Vladom Grgićem te članovima Izvršnog odbora Antom Plivelićem, Stjepanom Špoljarićem i Vladom Vrbetićem.

Malonogometnim „haklom“ u dvorani Prirodoslovne škole na Gazi krenuli već 12. siječnja. Fotografirali se i izradili klupski kalendar za 2020. Nažalost, 18. siječnja su se s tugom u srcu oprostili od svoga dugogodišnjeg člana Marija Jutta. Izvještajnu godišnju skupštinu kluba održali su 7. veljače, a već 15. veljače nastupili su u Črnomlju na međunarodnom veteranskom malonogometnom turniru u organizaciji prijateljskog kluba NK Bela Krajinai gdje godinama tradicionalno nastupaju. U konkurenciji pet momčadi osvojili su drugo mjesto a njihov igrač Luka Vinski bio je najbolji strijelac turnira sa šest postignutih golova.

U dvorani Prirodoslovne škole rekreirali su se svake nedjelje do 15. ožujka i pojave pandemije koronavirusa te odluke Stožera civilne zaštite o obustavi svih sportskih aktivnosti, odnosno zatvaranja sportskih dvorane. Ponovno su se okupili 24. svibnja na Vunskom polju gdje su nastavili sa sportskim aktivnostima i tamo se zadržali sve se do 21. lipnja. Od 28. lipnja sve aktivnosti sele u Donje Mekušje na igralište NK Kupa gdje su se ugodno osjećali sve do 25. listopada i novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19.

– U ovoj godini odigrali smo četiri utakmice (4 2 2 0 8-4). Najbolji strijelci su bili Luka Vinski (6) i Anđelko Obrovac (2). Tijekom 2020. godine održali smo 32 ‘hakla’, odigrali 61 utakmicu, postignuto je 797 golova, a nastupilo je 25 igrača. Najbolji strijelac bio je Kristijan Špoljarić. Najredovitiji na našim ‘haklovima bili, odnosno sve utakmice (61) su odigrali, Josip Žafa i Vlado Grgić. Družili smo se, ‘haklali’ i međusobno pomagali. Za rođendane, imendane, rođenja unuka ili unuke, prigodom kupovina auta i sličnih razloga priredili smo 13 domjenka. Najaktivniji članovi kluba tijekom godine bili su Vlado Vrbetić, Stjepan Špoljarić, Ante Plivelić i Denis Peretić. Sve naše aktivnosti financirali smo vlastitim sredstvima, uglavnom iz članarine članova kluba – kaže tajnik kluba Vlado Grgić.

NK Karlovac –veterani, 2020.: Josip Kurs, Vlado Grgić, Zdenko Poljak, Boris Vinski, Ante Plivelić, Stjepan Špoljarić, Vlado Vrbetić, Zvonko Mateša, Josip Žafa, Luka Vinski, Kristijan Špoljarić, Anđelko Obrovac, Mario Ivšić, Nikola Lesar, Damir Ivić, Denis Peretić i Josip Okičić. Voditelj momčadi: Anđelko Obrovac.