NOGOMET PRENESENO

DODIJELJENE POSEBNE NAGRADE: Cristiano Ronaldo je nogometaš 21. stoljeća

Osim standardnih godišnjih nagrada za najbolje igrače, klub i trenere ove sezone, dane su i posebne nagrade za najboljeg nogometaša, trenera i klub ovoga stoljeća. Jasno, uz napomenu da je od 100 prošlo tek 20 godina.

Među brojnim organizacijama, udrugama, novinama i ostalim institucijama koje se osjećaju pozvanima za dodjelu nekih godišnjih nagrada u sportu vlada velika gužva. Jedna od onih organizacija koja je odlučila nagraditi najbolje u godini, ali i desetljeću na izmaku je i Globe Soccer.

Pored ostatka nominiranih, a društvo su mu činili Lionel Messi, Ronaldinho i Mo Salah, nagradu za najboljeg igrača stoljeća dobio je Cristiano Ronaldo. Sjajni je Portugalac briljirao kroz čitavih 20-tak godina aktivne karijere.

Neki su fanovi na društvenim mrežama iskazali nezadovoljstvo time što je nominiran i Mohamed Salah, smatrajući da se radi o njegovoj vjeroispovijesti koja ga je svrstala u krug s Ronaldom, Messijem i Ronaldinhom. Nagrade su se dodijelile u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako god, najbolji trener stoljeća je Pep Guardiola, a uz njega nominirani su bili Sir Alex Ferguson, Zinedine Zidane i Jose Mourinho. Činjenica da je trenirajući Barcelonu. Bayern i Manchester City ostvario niz od 30 osvojenih trofeja bila je dovoljna da mu se dodijeli ta nagrada.

Najbolji klub stoljeća je Real Madrid, 13-struki osvajač naslova europskog nogometnog prvaka. Nominirani su još bili Barcelona, Bayern i arapski Al Ahly.

Inače, godišnju nagradu za najboljeg nogometaša i ovdje je, očekivano, uzeo Bayernov Robert Lewandowski.

Izvor: SN Foto: Fabio Ferrari