NOGOMET

DINAMO PROŠAO VARŠAVU: Franjićev gol donio je ‘jackpot’, donio mu je play-off Lige prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u 4. pretkolo Lige prvaka, oni su u uzvratnom susretu 3. pretkola kao gosti svladali Legiju iz Varšave sa 1-0 (1-0) što im je uz 1-1 iz prvog dvoboja igranog prije šest dana u Zagrebu bilo dovoljno za prolazak. Pogodak vrijedan prolaska postigao je Bartol Franjić u 20. minuti.

Dinamo će tako za suparnika u posljednjem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka imati moldavskog prvaka Šerif iz Tiraspola koji je izbacio Crvenu zvezdu. Nakon 1-1 u prvoj utakmici u Beogradu, u uzvratu u Tiraspolu u utorak bilo je 1-0 za Šerif.

Gol je Dinamu donio ‘jackpot‘, donio mu je play-off Lige prvaka protiv Šerifa, moldavskog prvaka, koji je jednom slučajno zavio Maksimir u crno, ali koji je potom navikao na ‘šamare‘ od Dinama i vraćanje duga s kamatama. I, koliko god nije nikoga pristojno podcijeniti, nije zabranjeno reći ono što svi misle, teško se uoči moglo zamisliti bolji ždrijeb na zadnjoj stepenici do Lige prvaka, da je netko tada ponudio da protivnik bude Šerif, objektivno, tko to ne bi prihvatio!? Bez obzira što nije mali broj onih koji su iščekivali susret protiv srbijanskog prvaka i navijali za takav rasplet, Šerif je, sigurno, bolja opcija.

Izvor: SN Foto: Marcin Szymczyk/Zuma Press/Profimedia