BASEBALL

BASEBALL: Olimpija ipak igra završnicu europskog Federations Cupa

U Brasschaatu (Belgija), 16. kolovoza 2021. počinje završnica Federations Cupa u bejzbolu, u kojoj nastupaju i bejzbolaši karlovačke Olimpije kao prvaci Hrvatske.

Međutim, švedski Sundyberg Heats, ruski Russtar iz Moskve te splitska Nada otkazali su sudjelovanje, svi zbog COVID-a. Šveđani se pribojavaju zaraze, Rusi su odustali zbog prekompliciranih procedura koje bi ih očekivale pri putovanju, boravku i povratku, a Splićane je COVID izravno napao pa nisu u stanju krenuti put Belgije.

Kako Europska baseball federacija (CEB) ipak nije otkazala završni turnir za taj europski trofej boriti će se samo tri momčadi; karlovačka Olimpija, domaći Brasschaat Braves i austrijska Vienna Wanderers.

Igrat će tako što će svaka momčad igrati protiv svake po tri puta bez finalnog susreta. Pobjednik Federations Cupa postati će momčad s najboljim skorom iz tih šest utakmica.

Karlovčani turniru otvaraju u ponedjeljak utakmicom protiv Austrijanaca, potom će u utorak još jednom igrati s Austrijancima, te s Belgijancima. U srijedu su slobodni, a u četvrtak igraj treći susret protiv Austrijanaca, a u petak i subotu se sastaju s Belgijancima.

Foto: Facebook