MIX VIJESTI IZ HOO

Zlato rukometaša na pijesku i hrvačka bronca na Mediteranskim igrama na pijesku

Hrvatski rukometaši na pijesku osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama na pijesku u Heraklionu na Kreti (Grčka), a stigla je i brončana medalja iz hrvanja na pijesku.

Izabranici Mladena Paradžika (Jan Terihaj, Tomislav Lauš, Antonio Fabek, Ivan Jurić, Filip Mlinarić, Fran Cvjetičanin, Noa Klarić, Matej Jakeljić, Sebastian Lučić i Stjepan Babić) svladali su u finalu Talijane s 2-0 (22-18, 23-20) i osigurali da prvi put na Igrama u Heraklionu zasvira hrvatska himna.

O njihovoj kvaliteti i samouvjerenosti svjedoči i izjava Ivana Jurića kojeg su citirali i grčki mediji:

  • Prošle smo godine u dva uzrasta osvojili naslove svjetskih prvaka. Rekao sam suigračima da i na ovim Igrama mi namećemo pravila za osvajanje zlatne medalje…

U ženskoj konkurenciji slavile su Španjolke, nakon finalne pobjede nad Grkinjama (2-0), dok su se hrvatske rukometašice na pijesku morale zadovoljiti šestim mjestom, pobijedile su Tunižanke s 2-1, a potom – u ogledu za 5. mjesto – poražene od Cipranki 1-2.

Za četvrtu hrvatsku broncu na Igrama pobrinuo se hrvač na pijesku Tomislav Hader koji je u kategoriji do 90 kg svladao Tunižanina Sabrija Mnastrija s 4-0. Nakon dvije pobjede i poraza u skupini, Hader je prošao u polufinale, gdje ga je zaustavio Grk Angelos Kouklaris (0-3).

Hrvatska je sa sedam medalja (1+2+4) i dalje na visokom 5. mjestu ljestvice država koje su ih dosad osvajale, ispred su samo sportske velesile Španjolska, Italija, Francuska i domaćin Grčka.

HOO/Vinko Knežević Foto: J. Čabraja