MIX VIJESTI IZ HOO

Pet odličja hrvatskih sportaš(ic)a na Mediteranskim igrama na pijesku

Čak pet medalja osvojili su hrvatski sportaši i sportašice u jednom danu na III. Mediteranskim igrama na pijesku u grčkom Heraklionu (9. – 16 rujna).

Prve hrvatske medalje na ovom natjecanju stigle su iz obalnog veslanja – srebro i dvije bronce. Ženska posada u dvojcu na pariće Paola Girotto i Martina Kaić osvojila je srebrno odličje, a muška – Nickol Udovičić i Nino Varat, u istovrsnom je „dublu“ doveslala do bronce. Mješovita štafeta – u ženskom i muškom samcu te u dvama dvojcima na pariće (Nino Varat, Nickol Udovičić, Sara Žuvanić, Martina Kaić, Paola Girotto i Lovre Puh) – također nas je razveselila osvajanjem brončane kolajne. 

Uslijedila su odličja iz košarke 3×3. Hrvatski reprezentativci (Luka Jurički, Borna Antolić, Jakov Jacović i Roko Sedlar) u polufinalu su svladali Alžirce s 13-10, a u finalnom dvoboju, koji se pretvorilo u triler, Grčka je je uspjela „iščupati“ pobjedu 12-11. Hrvatske košarkašice (Ivana Ujević, Nikolina Dujić, Marija Soldo i Nina Prnjak) osvojile su brončano odličje. Nakon polufinalnog poraza 10-12 od Slovenki, Hrvatice su u ogledu za treće mjesto svladale Tunižanke s 14-12.

S osvojenim srebrom i broncom u košarci 3×3, Hrvatska je s ukupno pet odličja na visokom petom mjestu na ljestvici država koje su dosad osvajale medalje u Heraklionu, a u konkurenciji su sportaši i sportašice iz 26 država s tri kontinenta.

HOO/Vinko Knežević