MIX VIJESTI IZ HOO

Veliki dan hrvatskog sporta (21. prosinca 2020.) na HTV-u 2 (20 sati) i SPTV-u (21 sat)

I na kraju ove za sport iznimno teške godine Hrvatski olimpijski odbor (HOO) proglasit će najuspješnije sportašice i sportaše u pet kategorija, kao i trenera godine; Nagradom Matija Ljubek zahvalit će zaslužnim sportskim dužnosnicima i udrugama, a dodijelit će i Nagradu za fair play te nekoliko posebnih priznanja. Među potonjima bit će i četiri posebna priznanja za sportska dostignuća sportašici i sportašu te ekipi i momčadi koji su u prošlom desetljeću najviše puta bili nominirani za glavne nagrade HOO-ova izbora, ali ih u konkurenciji naših sjajnih olimpijaca nisu uspjeli i dobiti.

Pandemija Covid-19 veći je dio godine diktirala ritam održavanja sportskih događaja i kod nas i u svijetu, prouzročila je brojne odgode, a aktualne epidemiološke mjere utjecale su i na sam čin završne svečanosti HOO-a. Zato se ni tradicionalna svečanost Veliki dan hrvatskog sporta ove godine neće održati na tradicionalan način, uz zajedništvo i druženje u Kristalnoj dvorani hotela Westin te uručenje nagrada i priznanja laureatima.

Tko su laureati HOO-ova izbora 2020. saznat ćemo u posebnoj televizijskoj emisiji u ponedjeljak, 21. prosinca – na Hrvatskoj televiziji (HTV 2) od 20 sati i na Sportskoj televiziji (SPTV) od 21 sat. Budite i uz male ekrane dijelom Velikog dana hrvatskog sporta 2020. godine!

HOO/Vinko Knežević