MIX

GOMILA ČESTITKI: Modrić, Čilić, Duvnjak, Sinkovići, Perković, HOO, predsjednici Republike, Sabora i Vlade …

Za osvojeno treće mjesto i brončanu medalju hrvatskim su se rukometašicama sa svih strana počele dolaziti čestitke. Putem društvenih mreža uputili su im ih brojni hrvatski sportaši, sportski dužnosnici, strukovni savezi, klubovi, političari … Svi se klanjaju Kraljicama šoka! Čestitkama se pridružuje i Hrvatski zbor sportskih novinara.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić napisao je kratko i jasno “Bravo cure!”, a sličnom se objavom oglasio i tenisač Marin Čilić kao i tenisačica Donna Vekić i mnogi drugi …

Naravno, i naši su rukometaši proslavili pobjedu svojih kolegica i prvu veliku medalju za ženski rukomet. “Vi ste čudo! Ponosni”, napisao je Domagoj Duvnjak, dok je Luka Stepančić dodao: “Bravo, bravo, bravo! Zasluženo svakom kapi znoja od prvog dana.” Vratar Marin Šego nadovezao se porukom “Sve čestitke curama na osvojenoj bronci”.

Atletičarka Sandra Perković slavila je sve pobjede rukometašica tijekom natjecanja, a nakon nedjeljne pobjede je napisala: “Srce kao kuća. Svaka čast curama, treneru, njihovim obiteljima i prijateljima. Jedno veliko hvala. Učinili ste nam ovu 2020. ipak sjajnom.”. Čestitkama se pridružila i atletičarka Sara Kolak.

Veslačka braća Sinković rukometašicama su poručili “Cure, svaka čast! Ponosni smo”.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je na svom Facebook profilu čestitku hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj: “Bravo! Čestitam hrvatskim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na europskom prvenstvu. Ovo je veliki dan za hrvatski rukomet i želim zahvaliti našoj ženskoj reprezentaciji na hrabrosti, požrtvovnosti i sjajnoj igri. Ovo je još jedan dokaz da bez obzira na poneki poraz moraš ustati i igrati dalje. Karakterom i zrelošću koju ste pokazale u završnici prvenstva zaslužile ste ovu europsku medalju i vratile hrvatski ženski rukomet u europski vrh”, stoji u čestitki predsjednika Milanovića.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj: „U ime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem iskrene čestitke svim rukometašicama, izborniku Nenadu Šoštariću i kompletnom stručnom stožeru na osvojenoj povijesnoj brončanoj medalji na Europskom prvenstvu u izravnoj borbi protiv domaćina Danske. Tijekom cijelog prvenstva, a posebno u današnjoj utakmici, pokazale ste čvrstinu, srčanost i pozitivan stav i ostvarile sjajan rezultat koji nitko nije očekivao. Hvala vam na radosti koju ste donijele svima nama u ova izazovna vremena. Vaša brončana medalja ima zlatni sjaj. Želim vam još puno uspjeha na budućim natjecanjima“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

„Čestitke našim rukometašicama na osvojenoj brončanoj medalji na EP-u u Danskoj! Ovaj veliki uspjeh rezultat je sjajne igre, vašeg zajedništva i velikog srca koje ste pokazali na terenu,” objavio je na Twitteru predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Osim državnog vrha, odabranicama izbornika Nenada Šoštarića čestitao je i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez, Dinamo, Osijek, Cibona … Čestitke su stizale preko svih mogućih kanala, od društvenih mreža, do SMS poruka i telefonskih poziva.

“Čestitamo im na veličanstvenom, povijesnom uspjehu. Bravo, bravo, bravo,” poručili su iz HNS-a.

“Rapsodija naše ženske rukometne reprezentacije završava na postolju. Slaveći u utakmici s Danskom, Hrvatska je osvojila treće mjesto u Europi. Bravo djevojke! Ponosni smo na vas,” poručili su iz HOO-a.

“Čestitke od srca na hrabrosti, srčanosti i ustrajnosti koje su dovele do brončane medalje. Veliki bravo za cijelu reprezentaciju,” objavio je Hrvatski košarkaški savez.

Foto: Jonathan Nackstrand