MIX VIJESTI IZ HOO

U Banskoj Bystrici otvoren XVI. ljetni EYOF, hrvatsku zastavu nosili Jana Koščak i Petar Štrem

Karlovački atletičar Matko Belčić nastupit će na Olimpijskom festivalu mladih (EYOF). On će u konkurenciji mladih atletičara Europe nastupiti u utrci na 2000 metara sa zaprekama.

Šesnaesto ljetno izdanje Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) Banska Bystrica 2022. svečano je otvoreno na središnjem trgu grada domaćina. Od 24. do 30. srpnja više od 2200 sportašica i sportaša iz 48 nacionalnih olimpijskih odbora natjecat će se u 10 sportova u četiri destinacije središnje Slovačke, uz potpunu ravnopravnost spolova na svim događajima.

Hrvatska je na EYOF-u zastupljena sa 44 sportaša i 32 sportašice u dobi od 14 do 18 godina, a nastupit će u osam sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet). U kolektivnim sportovima sudjeluju tri naše momčadi/ekipe – košarkaši te rukometaši i rukometašice. Atletska sedmobojka Jana Koščak, vlasnica zlatne medalje s nedavnog mlađejuniorskog EP-a (U18) u Jeruzalemu, i iznimno perspektivni rukometaš Petar Šprem nosili su hrvatsku trobojnicu u mimohodu sudionika na svečanosti otvaranja EYOF-a.

Već u ponedjeljak, 25. srpnja, brojni će naši aduti na sportska borilišta: od atletičara nastupaju Anna Ćurković, Frane Delonga i Olja Galić, u badmintonu Jelena Buchberger i Roko Pipunić, u plivanju Mia Hren, Lucijana Lukšić, Roko Krpina i Vito Polanščak; rukometaši igraju s Islanđanima, rukometašice s Norvežankama, a košarkaši s Francuzima.

Europski olimpijski odbori (EOO) prenosit će brojna natjecanja uživo na svom kanalu https://eoctv.org/live/, osiguravajući tako da se nezaboravni trenuci koje će stvoriti mlade europske zvijezde mogu gledati diljem našega kontinenta.

HOO/Vinko Knežević