MIX

TKO KAŽE DA ČUDA NISU MOGUĆA? Iza lopte koja je prevalila put od 230 kilometara stoji nevjerojatna priča

Vjerojatno se svaki čitatelj, možebitno i čitateljica, ljudi kojima je nogomet u srcu, sjećaju najdraže lopte koju su nekoć izgubili. Da svaka takva priča nema tužan kraj i da to što ste loptu slučajno prejako napucali pa je ista završila u moru ne mora značiti i rastanak od nje, potvrđuje priča iz Irske, odnosno Walesa.

Naime, 10-godišnja djevojčica, imena Aoife Niocaill napucala je loptu u more na plaži u Waterfordu. Ona i njen otac gledali su bespomoćno, točno 10. siječnja kako lopta pluta prema otvorenom moru. Ni slutili nisu što će se dogoditi tjedan dana kasnije.

Tjedan dana lopti je trebalo da dopluta do mjesta Llanrhystud u zapadnom Walesu. Prošla je točno 124 nautičke milje (oko 230 kilometara) i zaustavila se u naručju gospođe Aline Denton koja je na plaži u Walesu vježbala i, kako je navela na Twitteru, skoro pala preko lopte. Navela je Denton, kao što možete vidjeti, pitanje – kako je moguće da je lopta uopće došla iz Irske do Walesa?

Nije puno trebalo da se post proširi po društvenim mrežama, a u nekoliko sati podijeljeno je sve skupa preko 10 tisuća puta. Dovoljno da dođe i do malene Aoife. Odnosno do njenog oca koji je stupio u kontakt s nalaznikom lopte na suprotnoj obali.

Nije se lopti ništa dogodilo, ima dvije ogrebotine, vjerojatno od udarca u kakvu stijenu ili nešto slično na putu. Lopta je poslana natrag, malena je sretna što smo je pronašli. Ovo dokazuje koliko su društvene mreže jake kada se koriste u dobre svrhe.

Izvor CambrianNews Foto: Twitter Screenshot