RUKOMET

POBJEDOM ZA KAIRO: Hrvatska s tri boda putuje na nastavak SP-a u Kairo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Katar sa 26-24 (13-11) i tako ipak osvojila prvo mjesto u prvom krugu natjecanja.

Hrvatska će tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje. Kako je počelo u Aleksandriji super je završilo. Može se govoriti o hvatanju forme, može se pričati o tome kako smo skrivali karte, može se reći da smo lošijim ulazom možda i htjeli staviti preveliki optimizam pod kontrolu, ali mora se reći i to da u Kairu očekujemo pravu Hrvatsku. U četvrtfinale ne sumnjamo, jer Bahreina i Argentine se bojati nećemo. Dakle, moramo naći igru za te utakmice na ispadanje, jer tu ne smije biti osciliranja, a u Aleksandriji ih je bilo i previše.

Prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu bit će Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u skupini D, a u nastavku natjecanja naši će rukometaši još odmjeriti snage s Argentinom i Danskom. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga plasirat će se u četvrtfinale.

HRVATSKA – KATAR 26-24 (13-11)
Aleksandrija. Dvorana: Borg Al Arab. Suci: Gjorgi Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija)
HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 5, Duvnjak 1, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mandić, Jaganjac, Martinović 3
KATAR: Šarić, Abidi; Alkrad, Mabrouk, Madadi 4, Marzo 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Katar 4 minute
SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Katar 2/6

Foto: GOL.hr