MIX

Na terasi gradskog stadiona u Dugoj Resi predstavljen je spot „Bijela loptica“. Pjesma je ostala “lokalna”, ali će njezina poruka ići dalje!

Spot traje tri minute. Uspio je na vrlo realan način, kroz slike i kratke filmove prikazati veličinu Antuna Tove Stipančića kao sportaša stolnotenisača, te je u sve to unesena njegova povezanost s rijekom Mrežnicom uz koju je odrastao.

Prezentacija spota „Bijela loptica“ održana 18. svibnja 2023. na gradskom stadionu u Dugoj Resi na dan kad bi da je živ Antun Tova Stipančić slavio 74-ti rođendan.

Producent filma je Petar Ćurić. Autor glazbe, gitarist i pjevač je Boris Dugi Novački, a prateći vokal je Zrinka Luketić. Autor aranžmana je profesor s karlovačke Glazbene škole Ognjen Gravora. Za snimanje videa i montažu zaslužan je Jure Radelić, kamerman je Srećko Radelić, ton-majstor Tomislav Radić. Stihove pjesme, scenarij i režiju spota potpisuje nekadašnji karlovački gradonačelnik i župan prof. Damir Jelić. Organizator snimanja je Nikola Car.

Prezentacija ovog glazbenog spota najbolji je mogući uvod i najava filma o životu Antuna Tove Stipančića, čija će premijera biti početkom ljeta. Spot je sada premijerno prikazan, a može se vidjeti i na You tube kanalu Tova the movies. Pjesma je ostala “lokalna”, ali će njezina poruka ići dalje.

Službeni spot za pjesmu iz dokumentarnog filma TOVA: https://m.youtube.com/watch?v=MqLEAa6QhiY

PETAR ĆURIĆ, producent:

  • Lokacija nije slučajna. Nalazimo se u prostoru nekadašnjeg kafića na nogometnom stadionu u Dugoj Resi – u Tovinom domu, tu gdje je rođen, proveo djetinjstvo i napravio prve stolnoteniske korake. ‘Bijela loptica’ je pjesma koja najavljuje dokumentarni film o Tovi, jednome od najboljih stolnotenisača svih vremena. Da je Tova živ, slavio bi danas 74. rođendan. Spot je od danas na Youtubeu. Dokumentarac je pri završetku i za nekoliko tjedana će biti više informacija. Vjerujem da će se premijerno moći pogledati početkom ljeta.

BORIS DUGI-NOVAČKI, autor glazbe:

  • Divan je osjećaj sudjelovati u nečemu tako velikom. Tova je bio velik čovjek za cijelu zemlju. Drago mi je da smo prihvatili izazov. Mjesecima smo to privodili kraju. Bilo je uspona i padova, a nekad smo se zbog tehničkih problema našli pred zidom. Kad sam dobio tekst pjesme, bilo mi je teško pristupiti joj. Lakše mi je kad pišem sam. Kad uzmem drugi tekst, prilagođavam mu glazbenu viziju. Dugo sam izbjegavao pisati glazbu na taj tekst. U glavi mi je bilo samo kako početi i pristupiti tome, da to ima smisla, kako tekst koji opisuje jedan život i svih nas, da dobije smisao, da poveže tekst i glazbu, no kad sam uzeo gitaru u ruke, glazba je nastala u roku pola sata. – kaže Dugi Novački i dodaje:
  • Zaključili smo da refren treba ženski vokal. Predlagano je da to bude netko s estrade, no mislio sam da ipak treba biti netko odavde, iz Duga Rese. Sjetio sam se Zrinke odmah zatim. Kad smo taj refren otpjevali, zaključio sam da je to to – pjesma je ostala “lokalna”, ali će njezina poruka ići dalje!

OGNJEN GRAVORA, autor aranžmana:

  • Cijeli je projekt od početka bio vrlo izazovan, mada dugo zajedno radimo. Nismo mogli niti očekivati kakvi nas izazovi čekaju u radu na dokumentarcu. Kod Radića smo miksali pjesmu u zagrebačkom studiju. Dokumentarac će pokazati da se radilo o odličnoj ekipi.