MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

KŠZ – MEDIJI: Karlovačka športska zajednica želi se nametnuti i kao urednik sportskih priloga!

Doziranjem informacije na kapaljku KŠZ odlučuje kada ćemo objaviti cjelovitu informaciju o laureatima karlovačkog sporta za 2020. godinu. Uvjeravamo ih da to znamo i možemo puno bolje i bez njihove pomoći!

Nakon objave rezultata za najbolje u sportu grada Karlovca dobilo smo pobjednike. Kako nam je nepoznata lista glasovanja naša je informacija nepotpuna – ne možemo objaviti kako je tko glasovao te s koliko su glasova pobjednici osvojili naslov i slično. Možemo tek nagađati da je njihova pobjeda uvjerljiva.

Iz kancelarije Karlovačke športske zajednice (KŠZ) obavijestili su nas da ćemo detaljnije podatke o svim dobitnicima nagrada i priznanja dobiti naknadno, uoči svečanosti proglašenja. To nam je potpuno neprihvatljivo i nelogično jer ako smo već dobili imena pobjednika, zašto ne bismo onda dobili i sve ostale podatke. Ovako ispada da nam KŠZ doziranjem informacije na kapaljku odlučuje kada ćemo objaviti tu informaciju. Uvjeravamo ih da to znamo i možemo puno bolje i bez njihove pomoći. Ovakvom odlukom, stavom, KŠZ se želi nametnuti i kao urednik sportskih priloga.

Podsjećamo ih i da je rad krovne sportske asocijacije grada javan te da sve informacije iz njihova rada na zahtjev novinara trebaju u potpunosti biti dostupne javnosti. Uskraćivanjem pune informacije ne da su zakinuti samo novinari već i javnost koja ima pravo na punu informaciju.