MIX VIJESTI IZ HOO

Gabrijel Veočić osigurao olimpijsku normu za Pariz i najmanje broncu na Europskim igrama

S novom pobjedom (u petak) Gabrijel Veočić može osigurati i srebro, a s dodatnom pobjedom (u subotu) i zlato na Europskim igrama.

Hrvatski boksački reprezentativac u kategoriji do 80 kilograma, Gabrijel Veočić, plasirao se u polufinale Europskih igara u Krakovu, a time je ujedno izborio i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

Veočić je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Estonca Stivena Aasa. Svih pet bodovnih sudaca presudilo je u korist 22-godišnjeg Brođanina za učinak u prvoj i trećoj rundi, dok je drugu rundu Veočić dobio po ocjeni četvero sudaca, a jedan je dao prednost Estoncu.

Ovom pobjedom Brođanin je osigurao i najmanje brončanu medalju, a to je 11. odličje za hrvatske sportašice i sportaše na Igrama u Poljskoj.

  • Od osigurane medalje na Europskim igrama, puno važnije mi je to što sam izborio olimpijsku normu za Pariz jer olimpijske igre su san svakog sportaša. Imam 22 godine i vjerujem da mi to neće biti jedini olimpijski nastup. Kompletiranje sportskog sna bilo bi i osvajanje olimpijske medalje jednom u budućnosti – kazao je Veočić.

Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina. U izjednačenoj borbi s malo razmijenjenih udaraca i obiljem hrvačkih zahvata, sudac u ringu dodijelio je našoj predstavnici dvije javne opomene, što je bitno utjecalo na krajnji ishod meča.

Marko Čalić je u četvrtfinalu kategorije do 92 kilograma za suparnika imao Irca Jacka Marleyja. Irac je slavio u toj borbi sa 4-1, unatoč solidnom otporu našeg boksača. 

HOO/Vinko Knežević Foto/HOO