RUKOMET

OPROŠTAJ VELIKANA: Najtrofejniji vratar Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih nakon 30 godina igranja oprostio se od reprezentativnog dresa

Karlovčanin Dejan Šagovac, nekadašnji vrat Rukometnog kluba Gaza, oprostio se od Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih za koju je neprekidno nastupio od 1993. godine te s kojom je osvojio čak 17 medalja od kojih 8 na olimpijskim igrama, 7 na europskim i 2 na svjetskim prvenstvima.

Dejan Šagovac je ovime zasigurno najtrofejniji sportaš Karlovca. Nakon 30 godina neprekidnog igranja za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih oprostio se od reprezentativnog dresa.

Od daljnjeg aktivnog igranja rukometa oprostio se u karlovačkoj sportskoj dvorani kamo je došla njegova reprezentacija koja se u Jastrebarskom priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo u Danskoj i gdje su odigrali prijatelji meč s RK Dubovac koji je u fuziji s njegovim matičnom klubom RK Gaza.

Za taj se susret trener Dubovca Dragomir Požega pojačao s igračima KTC-a, Karlovčanima Lukom Prezelj i Matijom Perajica te Balenom, a zaigrao je i internacionalac Andrej Obranović, bivši rukometaš Karlovca a sada njemačkog kluba.

Utakmica je završila pobjedom Hrvatske s rezultatom 34:31 (17:13).

Foto: Gordan Tomičić/RADIO MREŽNICA