KOŠARKA REKREACIJA

Rakovčani pobjednici HAKL lige, drugi POP AP, treći Novi centar i četvrti NVTEH

Pred odlično popunjenim Šancem za najboljeg igrača proglašen je Fran Hodak, a najbolji strijelac je Panjević, oba iz Rakovca. Posebno priznanje dobili su i igrači Novog centra koji su jedini do sada odigrali svih 26 liga.

Pobjedom košarkaša-amatera Rakovca završilo je 26. izdanje Amatereske košarkaške lige u Šancu HAKL lige. Rakovčanima je ovo četvrti naslov u posljednjih šest godina. Iako se po rezultatu čini da su Rakovčani lako došli do naslova u ovogodišnjem finalu to baš nije bilo tako, na terenu se odvijala neizvjesna i zanimljiva utakmica .

Vrlo dobri, poletni igrači POP AP-a, držali su se pune tri četvrtine utakmice, a kraća klupa i nedostatak snage na kraju se pokazao kao glavni uzrok poraza. Rakovac nije odigrao kako zna ali su imali veću širina igrača. a presudila je i individualna kvaliteta. Rakovčani su jedini ligu završili bez poraza, a što je u dosadašnjih 26 godina HAKL lige jedino uspjelo igrači Novog centra.

Zanimljivo je bilo i u utakmici za treće mjesto. Susret je bio izjednačen da bi nekoliko minuta prije kraja Novi centar imao 10 koševa razlike. Ipak se u zadnju minutu ušlo s pola koša prednosti NVTEH-a, a onda je Laskač pogodio tricu i tako donio pobjedu Novom centru.

Za najboljeg igrača proglašen je Fran Hodak, a najbolji strijelac je Panjević, oba iz Rakovca. Posebno priznanje dobili su i igrači Novog centra koji su jedini do sada odigrali svih 26 liga.

REZULTATI za 1. mjesto: Rakovac – POP AP 78:58, za 3. mjesto: Novi centar – NVTEH 52:50
Konačan plasman: 1. Rakovac, 2. POP AP, 3. Novi centar, 4. NVTEH

Predstavljanje knjige 20 godina HAKL lige

Završetak događanja oko lige dogoditi će se drugi četvrtak 10. rujna 2020. na terasi Doma Hrvatske vojske Zrinski, s početkom u 18 sati, na promociji knjige o 20 godina HAKL lige „Amaterska košarkaša liga u Karlovcu“, autora Krešimira Perušića.