KOŠARKA

Hrvatska saznala protivnika u polufinalu: Još dvije utakmice dijele naše košarkaše od Pariza

Naša reprezentacija će u subotu od 20 sati igrati protiv Dominikanske Republike, dok će istog dana u ranijem terminu snage odmjeriti Grčka i Slovenija. Samo pobjednik turnira izborit će nastup na Olimpijskim igrama.

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je Egipat 93-71 u posljednjem susretu skupine B kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Pireju. Hrvatska će u polufinalu kvalifikacijskog turnira igrati protiv Dominikanske Republike, koja je završila druga u svojoj skupini. Igraju u subotu od 20 sati, dok se od 16.30 sastaju Grčka i Slovenija.

Grci su s dvije pobjede potvrdili prvo mjesto u skupini, drugu poziciju je osvojila Dominikanska Republika, dok je Egipat treći. Sada više nema nikakvih dvojbi, hrvatska reprezentacija će u subotu u polufinalu igrati protiv Dominikanske Republike, dok će u drugom polufinalu igrati Grčka i Slovenija. U nedjelju je finale, a samo pobjednik ide u Pariz.

Plasman u Pariz već su osigurali Francuska, SAD, Srbija, Njemačka, Kanada, Japan, Australija i Južni Sudan, a posljednja četiri putnika bit će poznata po kvalifikacijskim turnirima koji se održavaju i u Valenciji, Rigi i Portoriku.

Izvor: HINA Foto: S. Kyriazis /Nurphoto Via AFP