RUKOMET

Sanimir Radek promijenio klub, trener je vratara u švicarskom PFADI Winterthuru

U nedostatku informacija iz karlovačkog rukometa okrenuli smo se međunarodnim aktivnostima, onima u kojima sudjeluju nekadašnji karlovački rukometaši.

U tijeku je pomlađivanje momčadi u klubu Pfadi Winterthur iz Švicarske, a nakon što je ugovor potpisao vratar Leonard Graziolija još u siječnju ove godine, uslijedili su novi potpisi. Klubu je pristupio talentirani igrač, 19-godišnji Gustav Heina i trenera vratara Čakovčanin Sanimir Radek, 56-godišnji nekadašnji vratar rukometaša Karlovca koji je u švicarski klub došao iz Njemačke.

Svojim dugogodišnjim iskustvom trenera vratara u prvoj i drugoj Bundesligi, uz podršku Arija Fuetera, potaknut će kontinuirani razvoj mladih vratara u novom klubu. Inače, Sanimir Radek je stručnjak za vratare i individualni trener, organizator je tečaja za vratare te autor projekta „Rukometni vratar budućnosti“.

Igrač Gustav Hein pristupio je klubu Pfadi Winterthur iz TSG Münster. Hein je nedavno igrao za A mladu reprezentaciju (U19) u Oberligi Hessen. Smatra se velikim igračkim talentom, a s Ramonom Kusnandarom klub će biti znatno ojačan.


LUKA CINDRIĆ NAPUSTIO DINAMO I POTPISAO ZA RUKOMETNOG GIGANTA

Luka Cindrić je od četvrtka popodne i službeno igrač Veszprema. Dogovor je 2+2 godine, a Cindrić dolazi nakon što je prije njega trener Veszprema postao njegov dosadašnji trener u Dinamu iz Bukurešta Xavi Pasqual. Cindrić je imao klauzulu da može napustiti klub, ako ode i Xavi Pasqual.


LUKA CINDRIĆ HANDBALL CAMP: Ljeto u Hrvatskoj na način kako su ga zamisli Luka Cindrić i Dinko Đanković

Luka Cindrić i Dinko Đanković vode rukometni kamp za djecu u Poreču po nazivom „Luka Cindrić handball Camp“. Polaznici kampa dolaze iz Poljske, Makedonije, Španjolske, Švedske … Ovogodišnji kamp počinje u subotu, 6. srpnja i traje do 20. srpnja. Kamp okuplja talentirane rukometaše od 2004. godišta pa do 2010. godine.

Odlučili su ući u zajedničku suradnju ponajbolji hrvatski rukometaš Ogulinac Luka Cindrić i trenera B ekipe mađarskog Veszprema Karlovčanin Dinko Đanković, koji je bio Lukin trener u Karlovcu, a čiji je moto edukacija djece, da mlade nauče rukometu ali i o fizičkoj pripremi … Ideja je nastala prije dvije godine, prošlog ljeta je bila i realizirana, a ovoga se ljeta u porečkom održava drugi međunarodni rukometni kamp za mlade rukometaše u Hotelu Valamar Diamant, pod sloganom Ljeto u Hrvatskoj na hrvatski rukometni način…

Tim ljudi sudjeluje u njihovom projektu. Osim Luke i Dinka kojima se pridružio i Karlovčanin Denis Karić, vratar u njemačkom klubu. U kampu s djecom rade još dva trenera te kondicijski treneri, fizioterapeut i volonteri… Treninzi su bazirani na individualnom pristupu (kako popraviti tehniku šuta, tehniku dodavanja, tehniku izvođenja vježbi i slično).


SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO PONOVNO STIŽE U HRVATSKU

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u srijedu je između Grada Varaždina i Hrvatskog rukometnog saveza potpisan ugovor o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao gradonačelnik Neven Bosilj, dok je u ime HRS-a ugovor potpisao glavni tajnik Saveza, Damir Poljak. Grad Varaždin će HRS-u za jedan dio domaćinstva Svjetskog prvenstva direktno uplatiti iznos od 250 tisuća eura, a na korištenje dvorane i ostalih potreba utrošiti će se dodatnih 37 tisuća eura.

  • Čak 63 posto utakmica Svjetskog prvenstva će se igrati u Hrvatskoj, a u Varaždinu će se jako velik broj utakmica odigrati pošto u Varaždinu, osim prvog kruga, se igra i drugi krug – kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i poručio kako je Savez u Varaždinu uvijek imao pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera te da se nada da će i dalje, kao i dosad, imati poslovnu suradnju na visokoj razini.

Glavni tajnik Damir Poljak je ponovio da se radi o zahtjevnoj organizaciji te da je Savez odradio veliki dio potrebnih priprema. Rekao je kako do otvorenja ima dovoljno da se sve posloži.