JUDO OSTALI SPORTOVI

Za više pojaseve položila 33 člana Judo kluba Duga Resa

“Judoke” su polagale za ukupno 8 kyu pojaseva, i to: bijelo-žuti(8), žuti (7), žuto-narančasti (8), narančasti(1), narančasto-zeleni (3), zeleni (1), plavi (4), smeđi (1). Majstor juda Nikola Bućan uz korisne savjete, kako sportske tako i životne, borcima je podijelio diplome i nove pojaseve.

Polaganje je održano dvorani Judo kluba Duga Resa u Poslovnoj zoni Mrežnica 33 člana Kluba uspješno su položila za više kyu (učeničke) pojaseve. Njihovo znanje vrednovao je Nikola Bućan (4.dan), ovlašteni ispitivač Hrvatskog judo saveza, inače jedan od osnivača dugoreškog Kluba u kojemu je bio i prvi trener.

Zbog pandemije koronavirusa polaganje se odvijalo pod pojačanim higijenskim mjerama, koliko je to bilo moguće. Zbog Covida-19 čitava je sezona odrađena specifično, a teško je prognozirati kako će i hoće li započeti nova na jesen.

Mladi dugoreški borci prezentirali su judo znanje stečeno u proteklih godinu dana (s pauzom od nekoliko “korona-mjeseci” bez treninga) pod paskom trenera Luke Boljara, domaćeg majstora juda koji je prve judo zahvate i padove odradio dok je trener Kluba bio Nikola Bućan.