ATLETIKA

USKORO: Manje od cenera do Karlovačkog cenera

Za 8. Heineken 0.0. Karlovački cener prijave su pristigle iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva te sveukupno ćemo brojati u dva dana više od 1000 rekreativaca, ljubitelja ovog sporta, ali i profesionalnih trkača i atletičara. Utrke će svoj start označiti 10. i 11. srpnja.

Elitna utrka Cenera popunjena, a na Karlovačku milju još se stignete prijaviti.

Prvi dan (10. 7.) trči se Karlovačka milja u znak proslave rođendana grada Karlovca, a potom 11. 7. sudionici će trčati glavnu, štafetnu i elitnu utrku 10 kilometara.

Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletski utrka u Hrvatskoj, a ove godine ga krasi činjenica što je prva utrka u Hrvatskoj sa statusom “Bronze Label” kojeg dodjeljuje “World Athletics”. Koliko je cener važan za trkače dokazuje to što su na ovoj utrci istrčana čak dva puta rekordi Hrvatske.

Podsjetimo da priča o Karlovačkom ceneru počinje još početkom 90-ih kad su karlovački atletičari Robert Franjković i Saša Belčić nastupali na velikom broju cestovnih atletskih utrka u Austriji, Italiji i Sloveniji, nešto i u Hrvatskoj. Razmišljali su kako bi bilo dobro da i Karlovac nešto slično organizira jer je po mnogočemu idealan za organizaciju jedne takve atletske utrke. Ideja se „kuhala“ a realizacija je krenula 2012. godine kada je sve planirano i tako se 2013. pojavio se 1. Karlovački cener.

Više na:
Facebook: https://www.facebook.com/karlovac10/
Web: https://karlovac10.run/
Instagram: https://www.instagram.com/karlovac10k/