BORILAČKI TAEKWONDO

Veliki uspjeh Hrvatske u Beogradu: Sedam medalja, čak tri zlata

Hrvatska tekvando reprezentacija imat će 3 predstavnika na Olimpijskim igrama, a izbornik Tomas se nada kako će se i iz Pariza vratiti s najsjajnijim odličjima.

S Europskog tekvando prvenstva u Beogradu vratila se hrvatska reprezentacija donoseći čak sedam europskih odličja… Zlatne medalje osvojile su Lena Stojković i mlada Nika Karabatić, a naslovom prvaka Europe okitio se i Toni Kanaet. S tri zlata i ukupno sedam odličja Hrvatska je osvojila i ekipni naslov prvaka Europe.

Umorni, ali sretni tekvando reprezentativci predvođeni izbornikom Tonijem Tomasom sletjeli su u Zagreb okićeni novim europskim medaljama. Četiri brončane medalje donijele su Mateja Jelić, Bruna Duvančić i Ivana Arelić, a pridružio im se i Josip Teskera. Marjanašica Lena Stojković osvojila je šesto zlato u nizu.

Posebne tajne dugogodišnjih uspjeha tekvando reprezentacije nema, ističe izbornik Toni Tomas, koji već 13 godina vrlo uspješno vodi hrvatsku reprezentaciju.

  • Prije svega dobro detektiramo sportaše i imamo dvije stvari koje su važne , a to je kemija koja vlada u ekipi između sportaša trenera i konkurencija. Nastojim da su jedan drugome konkurencija, da se svi trude i rade, te da izvlače ono najbolje iz sebe.

Izvor: Gol.hr Foto: Robert Anic / PIXSELL