BOKS BORILAČKI

Procurile sudačke kartice s meča Joshua – Usyk: Britanac je bio u prednosti poslije osam rundi

Boksački svijet još se ne može načuditi porazu Anthonyja Joshue od Oleksandra Usyka, ali čini se kako je britanski boksač bio u prednosti poslije osam rundi, no njegova gadna ozljeda oka u devetoj rundi započela je raspad. Tako tvrde sudačke kartice koje je na društvenim mrežama objavio promotor Eddie Hearn.

Joshua je izgubio 115-113, 116-112, 117-112 poslije sudačke odluke, a sad je na Internet procurilo kako je koji sudac bodovao koju rundu.

Howard Foster na kraju je ocijenio borbu 115-113 za Usyka, Steve Weisfield dao je Usyku bod više (116-112),. a na karticama Viktora Fesechenka Ukrajinac je najdominantnije slavio (117-112).

Ali poslije osme runde, Foster je na karticama imao Joshuu u prednosti, kod Weisfieda su bili izjednačeni, jedino je Freschenko imao Usyka u prednosti.

Kod Fostera je poslije osme bilo 77-75 za Joshuu, Weisfeld je ima 76-76, a Freschenko 77-76 za Usyka.

Stoga, u toj fazi borbe Britanac je bio ispred kod trojice sudaca s ukupnim rezultatom boljim za jedan bod – 229 prema 228.

No, u devetoj rundi velika oteklina učinila je svoje i Joshua je potpuno usporio, a Usyk je u zadnje četiri runde odboksao fantastično i ukrao jednoglasnu sudačku odluku.

Poslije šokantnog poraza Hearn je upozorio Joshuu da mora odmah iskoristiti klauzulu za revanš ili vjerojatno nikad više neće biti u prilici osvojiti svoje pojaseve natrag.

Izvor: GOL.hr Foto/AFP