BORILAČKI TAEKWONDO

PREDSJEDNIK HTS-a U OBILASKU: ‘Novi prostor Prane može biti baza novog kvalitetnijeg taekwondo sporta u gradu’

Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo u pratnji Ivana Šarapine iz TKD Marjan iz Splita, inače kandidata za Olimpijske igre u Tokiju, sastao se u dvorani na Korani s predstavnicima karlovačkih taekwondo klubova. Ovaj obilazak županijskih udruga i klubova je inače u programu Hrvatskog taekwondo saveza.

Predsjednik HTS-a se medijima obratio prilikom obilaska novouređenog prostora Taekwondo kluba Prana u bivšoj vojarni na Luščiću. Oduševljen izgledom i funkcionalnošću predsjednik HTS-a, inače Karlovčanin Anto Nobilo, kazao da je taj prostor pravo otkriće te da može biti baza jednog novog kvalitetnijeg taekwondo sporta u gradu Karlovcu.

– Namjera nam je da utvrdimo realnu situaciju u klubovima s obzirom na pandemiju koja je upravo prije godinu dana proglašena, kao i zabrana treniranja i natjecanja. Sve je to ostavilo teške tragove na cijeli sport, a onda i na taekwondo. Želimo utvrditi kolika je šteta napravljena i što se može napraviti da se popravi situacija. Klubovi koji su trenirali u sportskim dvorana najlošije su prošli jer im nisu dopušteni treninzi, a klubovi koji imaju vlastite prostore, kao Prana, nešto su bolje prošli. Ali i oni imaju otprilike 30 posto gubitka – rekao je Nobilo.

Hrvatski taekwondo u stalnom je kontaktu s HOO-om, Državnim uredom za sport pri Ministarstvu turizma i sporta i Stožerom civilne zaštite gdje se zalažu za taekwondo sport. Nobilo je naglasio i da ne žele ići preko epidemioloških mjera.

– Prvi i osnovni cilj u sportu je unaprijeđenje zdravlja nacije, dakle, ne možemo raditi nešto što narušava zdravlje nacije. Trebamo se boriti za poziciju taekwondoa, ali ne preko znanstvenih tvrdnji medicinara, koji kažu da stanje u ovom trenutku nije dobro. Mi ne želimo izigravati propise, ne želimo pridonijeti širenju pandemije, jer nam je zdravlje sportaša najvažnije. Želimo trenirati, ali želimo biti i društveno odgovorni – naglasio je predsjednik HTS-a.

Foto: Facebook TKD Prana