BORILAČKI TAEKWONDO

Dragan Primorac dobio zlatnu medalju WTE


Predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos uručio je priznanja i još 11-orici karlovačkih tekvondaša.

Miroslav Brežan, inicijator i osnivač Taekwondo kluba Karlovac, i ne samo u gradu na 4 rijeke već i u Hrvatskoj, okupio je u Karlovcu zaslužnike taekwondoa Hrvatske kojima je tom prigodom predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos uručio priznanja. Svečanosti je prisustvovao znanstvenik svjetskog glasa Dragan Primorac, koji je cijeli život sportom vezan uz taekwondo te je primio zlatnu medalju Wort taekwondo Europa (WTE). Uz medfalju Promorcu je uručen i 7 DAN crni pojas WTE organizacije.

Veza Dragana Primorca i taekwondo traje više od 40 godina. Tijekom sportske karijere bio je juniorski viceprvak bivše države, pokretač je WTA taekwondoa na jugu naše zelje, a 1987. je u Splitu osnovao TKD Kocunar kroz koji je prošlo više od 8000 mladih zaljubljenika u sport. I u SAD-u (saveznoj državi Connecticut) Primorac je također osnovao taekwondo klub, čime je snažno promocirao taj sport na američkom kontinentu. Odlukom predsjednika Taekowndo kuće slave Dr. Gerard Robbinsona, bivšeg američkog taekwondo šampiona i Upravnog odbora te organizacije, 2015. godine Promorac je postao član Taekwondo kuće slave u kategoriji Pioneer Taekwondo Instructor.

– Radost mi je biti u Karlovcu gdje sam u kontaktu s mnogima te s prijateljima s kojima 30-40 godina stvaramo Hrvatsku, od duhovnog do materijalnog, znanstvenog i zdravstvenog. Iznad svega s njima sam vezan uz taekwondo. Meni je taekwondo promijenio život u svim segmentima, od onih ranih godina kada sam s Petrom Mijićem trenirao u Splitu do mog dolaska u Zagreb i rada s Nikolom Pečkom koji mi je bio sportski otac. U životu sve što sam radio u sportu bilo je vezano uz taekwondo. Taekwondo je stil i smisao mog života. Zahvaljujući taekwondou znao sam se ustati i ići dalje u znanosti i u zdravstvu. Miro Brežan jedan je od rijetkih ljudi koji nas je znao okupiti na jednom mjestu. Zadržati ljude zajedno mogu samo veliki sportski entuzijasti kao što je Brežan – rekao je Primorac.

Od Karlovčana priznanja su primili: Marijeta Ćelić, Svetlana Kana Gvozdić, Dražen Perković, Miroslav Brežan, Nikola Car, Franjo Prot, Darko Željković, Željko Capan, Zdenko Mužak, Dragan Šipka i Aleksandar Acketa.

Svečanosti u Karlovcu nazočio je svjetski prvak i olimpijski pobjednik Iračanin Yousef Karemi koji je trener u Taekwondo klubu Jastreb iz Zagreba te dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Karlovčanin Franjo Prot.