BORILAČKI TAEKWONDO

Ivan Klarić 40. u konkurenciji 91 tekvondaša na neslužbenom online prvenstvu svijeta

Sport se polako vraća nakon pandemije koronavirusa, iako ista još nije završena. Od karlovačkih sportaša, led na jednom natjecateljskom skupu, probio je Ivan Klarić iz taekwondo kluba Prana.

Mladi karlovački taekwondo borac iz TKD Prana, Ivan Klarić, u konačnici je zauzeo solidno 40. mjesto na 1. Online Daedo otvorenom prvenstvu Europe u tehničkim formama. Iako službeno “europskog” predznaka zbog organizatora Taekwondo Europe, prvenstvo je zapravo bilo svjetsko, jer su nastupale stotine natjecatelja sa svih kontinenata. Tehničke forme snimali su putem video aplikacije, a suci su ih potom ocjenjivali kao na pravom natjecanju.

U Klarićevoj kategoriji, juniorskoj, nastupao je 91 natjecatelj iz cijelog svijeta, a kako smo već pisali mladi Karlovčanin uspješno je odradio prvi krug i u svojoj skupini zauzeo vrlo dobro deveto mjesto te tako ušao u polufinale. Tu je njegov nastup ocijenjen nešto slabije pa je u konačnici zauzeo 40. mjesto od 47 polufinalista i, kako smo rekli, ukupno 91 natjecatelja.