BORILAČKI

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Hrgović je opasan tip! Stiže po pojaseve, pazite se …

Hrvatski boksač Filip Hrgović nokautirao je Grka Alexandra Kartoziju u drugoj rundi njihove borbe. Nokaut je bio, blago rečeno, brutalan, a Twitter je nakon toga podivljao. Hrgovićev trener bio je zadivljen nokautom, a za grčkog boksača kaže da je ovaj jedva dolazio do zraka nakon tog udarca.

“Brutalan nokaut Hrgovića. Loš protivnik za ovakvog talentiranog prospekta, no nadam se da ga čekaju bolji izazovi”, napisao je jedan boksački entuzijast, a drugi je svrstao Hrgovića u kategoriju najboljih boksača te rekao kako želi gledati borbu njega i Anthonyja Joshue.

Ipak, neki pratitelji nisu oduševljeni Hrgovićevom predstavom, kao ni odabirom protivnika.

“Spektakularan nokaut Hrgovića u Danskoj, ali brine me njegovo forsiranje udaraca desnom rukom. Cijelu prvu rundu protratio je pokušavajući napasti desnom”, napisao je jedan pratitelj, a drugi je rekao nešto slično:

“Hrgović … Ako ste vidjeli jednu njegovu borbu, vidjeli ste ih sve. Jako predvidljiv borac, baca iste udarce, istim predvidljivim redoslijedom. Usporedba s Kličkom je besramna. Hrgović je sposoban borac za ovo doba, i to je to.”

Hrgoviću slijedi borba protiv Amerikanca Rydella Bookera koji je ipak sposobniji borac od Kartozije, a potom je hrvatskom boksaču cilj ići na nekog od deset najboljih boksača po IBF organizaciji.

IZVOR 24 sata/Twitter