RUKOMET

RUKOMET: Uoči 1. kola prvenstva trener Keča je oprezan optimist: ‘Dolazi nam najteži protivnik!’

Jučer i danas igraju se utakmice 1. kola 2. Hrvatske rukometne lige zapadne skupine. Rukometašice RK Škola rukometa Karlovac dočekuju danas u ŠSD na Rakovcu riječki Zamet. Susret počinje u 18 sati. Dobro raspoloženoj i ambicioznoj ekipi Dražena Keče dobro će doći potpora s tribina.

Kratki komentar o pripremama, očekivanjima u ovoj sezoni i nedjeljnom protivniku igračica Karlovca dobili smo od trenera Dražena Keče, trenera karlovačkih rukometašica.

– Pripremno razdoblje odradili vrlo kvalitetno. Obzirom na probleme s dvoranama trenirali smo u dvorani FIK na Borlinu gdje su nam bili osigurani odlični uvjeti na čemu se zahvaljujemo upravi dvorane – kaže Keča.

U kakvoj formi dočekujete prvo kolo?
– Po mom mišljenju djevojke su u odličnom stanju, dobro su pripremljene, tako se i osjećaju što se moglo vidjeti iz pripremnih utakmica. S nestrpljenjem smo dočekali početak službenih utakmica.

Kakav plasman možemo očekivati?
– Pokušati ćemo se što više približiti vrhu ljestvice i odmah u prvom dijelu prvenstva osigurati ostanak tako da i mlađim igračicama u nastavku možemo dati što veću minutažu kako bi stekle prijeko potrebno igračko iskustvo. Ako uspijemo u tom planu u sljedećoj sezoni mogli bi i u borbu za viši rang.

Danas (nedjelja) igrate sa Zametom u Karlovcu.
– Zamet je odlična ekipa, prošlogodišnje su prvakinje lige i neće biti lako. Tko nas je gledao prošle godine mogao je vidjeti da smo bili vrlo blizu pobjede. Zato očekujem čvrstu utakmicu, borbenu za svaku loptu. Kako igramo doma i uz malo sportske sreće moguće je osvajanje bodova. To bi bio uspješan start, ali pričekajmo nedjelju – oprezan je optimist Dražen Keča.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa se poprilično promijenila jer je 8 igračica odustalo od igranja pa je prvoj ekipi priključeno 6 mladih rukometašica. Udarna postava je ipak ostala na okupu pa optimizma ne manjka, iako je protivnik ekipa koja ozbiljno konkurira za naslov prvaka.

Gledatelji mogu u dvoranu uz obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Prilikom ulaska mjerit će im se tjelesna temperatura, biti će evidentirani i obavezni su nositi zaštitne maske, a u dvoranu će se ulaziti samo na glavni ulaz.

Foto: B. Obradović/HRK