MIX VIJESTI IZ HOO

Predsjednik MOO-a poručuje: “OI u Tokiju mogle bi se održati i ukoliko ne bude otkriveno cjepivo”

„Olimpijske igre u Tokiju sljedeće ljeto mogle bi se održati i ako cjepivo protiv koronavirusa ne bude otkriveno“, izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

-Sport se vraća sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih događaja uspješno je organiziran nedavno, posebice utakmice u različitim japanskim ligama – dodao je Bach.

-Kompleksnija natjecanja poput Tour de Francea pokazala su nama i svijetu da je moguće organizirati sigurna sportska natjecanja bez cjepiva. Otkriće cjepiva i brzi testovi na koronavirus svakako bi olakšali održavanje OI – nastavio je Bach.

Ljetne olimpijske igre koje su se u glavnom japanskom gradu trebale održati ovo ljeto odgođene su zbog pandemije za sljedeće ljeto i počet će 23. srpnja 2021., a organizatori su u više navrata ponavljali da će se Igre održati u bilo kojem obliku i da će biti sigurne za gledatelje kao i za natjecatelje.

Navodeći kako pred oganizatorima Igara u Japanu i pred MOO-om stoje veliki izazovi u organizaciji OI-a, Bach je istaknuo da je nemoguće pripremiti se za sve scenarije te da zato organizatori ne daju preuranjene izjave.
-Svi smo na istom brodu, jedina stvar koju moramo raditi je veslati u istom smjeru – rekao je predsjednik MOO-a pozivajući da se radi marljivo i da se u danom trenutku donesu prave odluke. Siguran sam da ćemo uspjeti organizirati OI koje će biti povijesne. Zajedno ćemo od njih napraviti uspjeh – istaknuo je predsjednik MOO-a.

FOTO www.sptv.hr