BORILAČKI KARATE

Karate klub Karlovac 1969 u konkurenciji 233 kluba zauzeo 18. mjesto

Uspješan vikend je iza karataša Karlovca 1969. Kroz tri dana nastupili su na međunarodnom turniru Croatia Open u Rijeci. Ovaj najjači turnir u Hrvatskoj okupio je 1700 natjecatelja iz 233 kluba iz 16 zemalja.

Karlovčani su nastupili u sva tri dana, u petak su seniori Petra Stojković, Magdalena Kovačić i Tin Moškun imali svoje borbe. U vrlo jakim konkurencijama karlovački borci nisu uspjeli stići do medalja, ali su zato hrabro odradili svoje borbe. Najbolje je prošla Petra koja je u četiri vrlo dobre borbe došla do borbe za broncu, na kraju je nedostajalo malo više koncentracije pa je zauzela 5. mjesto u seniorkama do 61 kg.
Potom su nastupili juniori Luka Basar i Elena Badanjak. Elena je također imala priliku kroz repasaž osvojiti broncu, na kraju se je morala zadovoljiti sa 7. mjestom u konkurenciji juniorki do 59 kg.
Zadnjeg dana natjecanja na red su došli najmlađi borci i medalje za karlovački klub. Zlatne medalje su osvojili Tomislav Čordašev i Patrick Blažević, srebra su pripala Bruni Briški, Patru Grubešiću i Janu Canjaru, broncom su se okitili Lola Kurtagić i Ivan Farkaš.

Ovim rezultatom Karate klub Karlovac 1969 je u konkurenciji 233 kluba zauzeo 18. mjesto.
Za dva vikenda najmlađe karataše Karlovca očekuje Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Jastrebarskom.