OSTALI SPORTOVI

HUMANITARNA REGATA: Karlovački rotarijanci zauzeli su drugo mjesto u ukupnom plasmanu a prvo u klasi

Jedriličarska regata je održana u organizaciji Rotary kluba Kaštela, a bila je humanitarna za pomoć Centru Mir iz Rudine Kaštela. Plovilo se iz marine u Biogradu na moru.

Sudjelovalo je 11 brodova u četiri klase a među njima i karlovački rotarijanci: Želimir Feitl (kormilar- skiper), Darko Kuštreba (glavno jedro, taktičar- nadzornik), Davorin Katušin (lijeva strana đenove – prednje jedro), Marino Rade (desna strana đenove), Hrvoje Vojak (pomagač na desnoj strani đenove), Kruno Kovačević (pomagač za hitne situacije) i Zdenko Jugović (snimatelj konkurencije i nepredviđenih situacija).

Na fotografiji slijeva na desno: Hrvoje Vojak, Želimir Feitl, Davorin Katušin, Darko Kuštreba, Kruno Kovačević, Marino Rade i Zdenko Jugović

Karlovačka posada je bila ukupno druga i prva u svojoj klasi.

  • Brod Mama Mia s našom posadom se borio za prvo mjesto u ukupnom plasmanu s njemačkim brodom Serendip i izgubio u posljednjim metrima zadnjeg plova. Najviše zbog lošijih perfomanci našega broda u odnosu na veći, noviji i bolji brod njemačkog vlasnika – objašnjava skiper karlovačkog broda Želimir-Žiga Feitl.