BOKS BORILAČKI

IZBORNA SKUPŠTINA HBS-a: Boni Bošnjaku novi mandat, dodijeljene nagrade za životno djelo i priznanja najboljima u 2021. godini

Inače, građevinski poduzetnik Bono Bošnjak je kratko vrijeme, jedan mandat, bio predsjednik Nogometnog kluba Karlovac. Nažalost, nije se dugo zadržao u Karlovcu a sada je jedan od najuspješnijih predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza.

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak izabran je za predsjednika HBS-a u mandatu 2021. – 2025., a to mu je treći četverogodišnji mandat. Na redovnoj izbornoj skupštini HBS-a, održanoj na Zagrebačkom velesajmu, Bošnjak je kao jedini kandidat jednoglasno potvrđen za novog/starog čelnika, što dodatno ukazuje na njegov kvalitetan dosadašnji rad.

Na prijedlog predsjednika Bošnjaka, izabrano je novo vodstvo HBS-a: dopredsjednik Mladen Mikolčević (general u miru) te Izvršni odbor HBS-a u sastavu: Petar Špika, Ante Vičević, prof. dr. sc. Saša Krstulović, general Marijan Mareković, Dorian Čalić, Dražen Kuhar i dr. Tadija Petrović. Novi predsjednik Nadzornog odbora je Jurica Runtić, a osim njega, članovi su Filip Palić i Marko Grgić. Stegovni sudac je Naim Ramaj.

Pod vodstvom predsjednika Bone Bošnjaka, koji je na tu dužnost prvi put izabran 2013. godine, reorganizirani i modernizirani HBS postigao je u posljednje četiri godine najveće uspjehe od osnutka Saveza. Bošnjak je član Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije (EUBC) i član Komisije za sport i mlade Svjetske boksačke federacije. HBS je proglašen najboljim nacionalnim boksačkim savezom u Europi te nagrađen EUBC-ovom nagradom.

Predsjednik Bošnjak osvrnuo se u uvodnom govoru na protekli četverogodišnji mandat:

  • Napravili smo možda i više nego što smo mogli, pogotovo u posljednjem periodu opterećenog pandemijom i financijskom krizom. Proglašeni smo najboljim nacionalnim savezom u Europi i primili smo nagradu EUBC-a, a ne trebam spominjati da su nam konkurenti puno veći i moćniji boksački savezi europskih velesila. Naši boksačice i boksači putuju na sva važnija međunarodna prvenstva i turnire, imamo odlične odnose s drugim europskim zemljama u koje naši predstavnici putuju na zajedničke pripreme, a imamo i potrebnu stabilnost. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportaši, imali smo ponovo olimpijce na Igrama u Tokiju gdje su nas dostojanstveno predstavljali Nikolina Ćaćić i Luka Plantić, uz osvojene medalje naših kadeta i juniora na europskim prvenstvima u 2021. godini.

U svečanom dijelu Skupštine podijeljene su nagrade zaslužnima i najuspješnijima u 2021. godini.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su: Juro Lozančić (posthumno), dugogodišnji boksački djelatnik, izbornik i trener, pedagog koji je odgojio brojne generacije boksača. Novica Bardak, dugogodišnji sportski djelatnik, tajnik i trener BK Posavina Kuna iz Slavonskog Broda. BK Pula i Miroslav Hlušička, jedan od najuspješnijih klubova bogate tradicije s najdugovječnijim tajnikom jednog sportskog kluba u Hrvatskoj.

Posebna priznanja za 2021. godinu uručena su: Nikolina Ćaćić, prva hrvatska boksačica u povijesti na Olimpijskim igrama (9. mjesto na OI u Tokiju). Luka Plantić, olimpijac, brončani na olimpijskim kvalifikacijama i 9. mjesto na OI u Tokiju. Lovro Pavčec, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju. Mateo Pejić, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju. Nika Lopac, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju. Ivan Nekić, brončana medalja na Kadetskom prvenstvu Europe u Sarajevu. Bernard Grgić, brončana medalja na Kadetskom prvenstvu Europe u Sarajevu

Foto:HBS