OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

Filip Maletić kadetski prvak Hrvatske zračnom puškom, Marko Neralić brončani u kategoriji mlađih kadeta

U Solinu je održano prvenstvo Hrvatske za kadetske kategorije u gađanju zračnim oružjem ISSF programa 10 metara 2×10 hitaca. Za Streljački klub Duga Resa nastupili su Filip Maletić i Marko Neralić.

Filip Maletić je nakon dva naslova prvaka države serijskom zračnom puškom u juniorskoj i kadetskoj kategoriji potvrdio dominaciju i u gađanju zračnom puškom po međunarodnom ISSF programu. U osnovnom gađanju Maletić se sa 204,4 krugova kao prvoplasirani kvalificirao u finalno gađanje među osam najboljih natjecatelja. U finalnom gađanju je s pogođenih 241,8 krugova osvojio 1. mjesto i naslov prvaka Hrvatske, ispred Tome Klabučara iz zagrebačkog SD Končar 1786 sa pogođenih 241,7 krugova i Pavla Haca sa 221,6 krugova, člana SD Veliko Trgovišće.

Marko Neralić je u kategoriji mlađih kadeta osvojio 3. mjesto i brončanu medalju sa pogođenih 193,3 krugova iza prvoplasiranog Tina Đuraneca sa 199,6 krugova i srebrnog Mateja Čavlovića sa 193,9 krugova, oba iz SD Bjelovar. Neralić je u kadetskoj kategoriji osvojio 14. mjesto.

KARLOVČANKA LANA TURIĆ PRVAKINJA DRŽAVE

Streljačica Karlovca Laura Turić osvojila je naslov državne prvakinje u konkurenciji mlađih kadetkinja u gađanju zračnom puškom i pištoljem na 10 metara po ISSF programu. U poretku mlađih kadetkinja okitila se zlatnom medaljom sa 198.3 kruga, ispred Senke Martinović iz Bolmana sa 195.7 i Darie Kral iz Končanice sa 193.9 krugova. Njezina klupska kolegica Sara Gojak u kadetskoj je konkurenciji zauzela 27. mjesto.

Karlovčani su nastupili i u konkurenciji kadeta u gađanju zračnom puškom. U ekipnom dijelu natjecanja, među 11 ekipa, Luka Kokalović, Franko Kraljik i Enzo Jarnjak osvojili su 7. mjesto s 547.5 pogođenih krugova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Kokalović na 24. mjestu, dok je u poretku mlađih kadeta Jarnjak zauzeo 11. mjesto.