BORILAČKI KARATE

EUROPSKO PRVENSTVO: Hrvatski karataši prvaci Europe!

Nakon bronce Enesa Garibovića i ekipne bronce za žensku reprezentaciju u borbama, muška reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s glatkih 3:0 u finalu na Europskom prvenstvu i osvojila povijesno europsko ekipno zlato!

– Svi smo presretni, imali smo visoka očekivanja, ali zlato je ostvarenje sna. Presretni smo, sigurno ćemo dobro proslaviti. Crna Gora je iznenađenje cijelog EP-a, pobijedili su velike zemlje, očekivali smo teži put, ali je ispalo super. Malo sam žalostan što sam izgubio za broncu, ali dolaze Olimpijske igre, vjerujem da mogu osvojiti zlato – poručio je Ivan Kvesić.

Enes Garibović poručio je sljedeće:
– Zaslužena pobjeda, imamo sjajnu ekipu. Ovo je potvrda minulog rada, odricanja, truda i svega. Tu je i vrhunsko vodstvo na čelu sa Savezom. Ponosan sam da sam član ove zlatne ekipe. Ovo je potvrda rada, kvalitete te vjetar u leđa za sljedeće natjecanje. Anđelo je vrhunski odradio prvi meč

Ivan Martinac donio je odlučujući bod.
– Pripala mi je ta čast, o ovome sanjamo cijeli život. Ukazala nam se prilika na domaćem terenu. Zaslužili smo to.

Anđelo Kvesić također oduševljen.
– Probio sam led, povukao sam ekipu, pripala mi je ta čast. Odradili smo lavovski posao. Pojedinačno sam možda zakazao, ali evo sada je došlo ekipno zlato.

Izvor: Hina Foto: HKS EP 2021