BASEBALL

RETRO DAN U GRABRIKU: Krunoslav Karin u 60-oj godini zaigrao za Olimpiju protiv Medvednice

Prva utakmica Olimpije i Medvednice završena je uvjerljivom pobjedom „olimpijaca“ 19:9, a druga 16:4 za Karlovčane.

U Grabriku su u dva dana (subota – nedjelja) odigrane dvije utakmice prvenstva Hrvatske u bejzbolu između domaće Olimpije i zagrebačke Medvednice. Po uzoru na MLB tradiciju Karlovčani su u subotu imali “Retro dan”, odnosno nastupili su u zeleno-žutim dresovima, u bojama u kojima su odigrali prvu utakmicu daleke 1983. godine kada je klub osnovan.

Za tu se prigodu ponovno aktivirao nezaobilazni bejzbolaš, veteran Krunoslav Karin, zaigravši u sedmom desetljeću svoga života. Bilo je to istinsko iznenađenje i svojevrsni spektakl za sve, a posebno za gledatelje. Odigrao je tri inninga na poziciji catchera, proslavivši tako i svoj 60. rođendan, prisjetivši se dakako i početaka ovoga sporta u Karlovcu čiji je pokretač.

Karlovačka obitelj Karin je istinska bejzbolaška obitelj pa su za tu prigodu nastupila tri Karina. Na poziciji pitchera prvi je bacao Krunin mlađi brat Damir, potom nećak Ron, a posljednji Krunin sin Pavao Karin.

E da, rezultat prvog, subotnjeg susreta Karlovčana i Medvednice, završen je uvjerljivom pobjedom „olimpijaca“ 19:9. Druga utakmica igrana je u nedjelju kada je Olimpija opet uvjerljivo svladala Medvednicu sa 16:4 te potvrdila 1. mjesto u ligaškom dijelu natjecanja i ulazak u play off za naslov prvaka Hrvatske s pozicije broj 1.

Na ljestvici vodi Olimpija s omjerom pobjeda i poraza 12-2. Nakon dvije pobjede u Zagrebu, splitska Nada je na 2. mjestu s omjerom 7-5, varaždinska Vindija je treće na 4-6, Zagreb četvrti na 3-7, a Medvednica peta na 2-8.

Tek za dva tjedna u Karlovcu Olimpija igra s Vindijom iz Varaždina.

Foto: R. Fajt/Kaportal