BORILAČKI

Povijesna noć u Las Vegasu: Taylor uzeo sve titule i ušao u odabrano društvo boksačkih ikona!

Dvoboj neporaženih svjetskih prvaka otišao je na stranu škotskog udarača Josha Taylora (18-0) koji je u ranim nedjeljnim satima jednoglasnom sudačkom odlukom porazio Amerikanca Josea Ramireza (26-1).

Taylor je povijesnom pobjedom u Las Vegasu svojim WBA i IBF titulama u junior velter kategoriji pridodao i WBC te WBO pojaseve te postao apsolutni prvak svijeta i član odabranog društva koje s njim sada broji ukupno pet boksača koji su u eri s četiri pojasa uspjeli ujediniti sve ugledne naslove.

Suci Tim Cheatham, Dave Moretti i Steve Weisfeld bodovali su ovaj meč sa 114-112, a Tylor je ogromnu pobjedu ugrabio zahvaljujući dva nokdauna. Josh je svog suparnika prvo rušio u šestoj, a potom i u sedmoj rundi. Da nije bilo samo jednog od tih nokdauna, ova borba završila bi neodlučeno …

– Samo ljubav za Ramireza. Sve ono što se događalo proteklog tjedna nije bio znak nepoštovanja već poigravanje s glavom suparnika – rekao je Taylor nakon meča.

CompuBox statistika pokazala je da je Tylor upisao 11 udaraca više od Ramireza (145/530 i 134/584).

– Mislim da su sudačke kartice pokazale pretjerano tijesnu sliku. Osobno smatram da je razlika bila veća od toga – dodao je Tylor.


Boksači koji su ujedinili sva četiri pojasa:
Bernard Hopkins (srednja kategorija)
Jermain Taylor (srednja kategorija)
Terence Crawford (junior velter kategorija)
Oleksandr Usyk (lakoteška kategorija)
Josh Taylor (junior velter kategorija)


Izvor: www.fightsite.hr / Foto: David Becker /AFP