BORILAČKI JUDO

DOBRODOŠLI U JUDO KLUB DUGA RESA! Treniramo u novom prostoru i primamo nove članove

Otvorena nova judo sezona u Judo klubu Duga Resa. Borci su se već okupili nakon ljetne stanke s početkom nove školske godine, a Klub je otvoren za nove članove.

Termini za treninge ostaju kao i proteklih godina; ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 sati do 21 sat, ovisno o dobnoj kategoriji (18-19, 19-20, 20-21). Treninzi se odvijaju u našoj novoj dvorani u Ulici bana Jelačića 71 u Dugoj Resi (iznad kafića Arka u bivšoj teretani). Upisi novih članica/članova su u tijeku, bit će tako do kraja rujna te tijekom listopada. Dobrodošli su nam svi željni rada, dobrog društva i pozitivne atmosfere.

Dodatne infomacije mogu se dobiti na brojeve telefona 098 171 7380 i 099 67 17 888.

PORUKE RODITELJIMA

Trenirajući judo vaša djeca steći će samodisciplinu i poštovanje prema sebi i drugima, poboljšati koncentraciju i samopouzdanje, snagu i fleksibilnost. Još jedna prednost juda je i činjenica da, ukoliko dođe do te potrebe, odlično služi za samoobranu.

U vremenu kada se većine djece evidentno premalo kreće i malo ili uopće ne bavi sportom te većinu vremena provode kod kuće za računalima i raznim gadgetima, na treningu juda naučit će sve prirodne oblike kretanja, razviti fleksibilnost, koordinaciju i ravnotežu kroz vježbe i judo igre.

Principi juda uče i o poštovanju, samopoštovanju, samopouzdanju, o dobrom ponašanju te kako biti dio grupe. Judo utječe na psihičku stabilnost, ustrajnost, jača tijelo, zdrav razvoj, uči kako pobijediti strah pred protivnikom i preprekama koje se pojavljuju na treningu, natjecanju, školi i životu.

Judo je u osnovi samoobrambena borilačka vještina te iz tog razloga ne potiče nasilje, već obranu u takvim situacijama; uče se tehnike bacanja i zahvata u parteru bez udaranja protivnika.

Foto: Facebook Judo klub Duga Resa