OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

VATERPOLO NA MREŽNICI: Zagrebački Slatki Medeki skinuli s trona karlovačke mini-vaterpoliste

Osim košarke na obali rijeke Mrežnice tik uz košarkaški teren održan je turnir u ne tako uobičajenom sportu. Čak šest ekipa okušalo se u mini vaterpolu, smanjenoj verziji onog pravog gdje se u vodi četiri igrača sa svake strane bore kako bi zabili gol i odnijeli ukupnu pobjedu.

Osim domaćih ekipa, tu su bile i karlovačke te jedna zagrebačka koja je nadmoćno odnijela pobjedu. Radi se o timu Slatki Medeki, odnosno momcima koji profesionalno treniraju pravi vaterpolo, što je još više doprinijelo atrakciji za lokalne navijače i kupače.

U finalu su Slatki Medeki pobijedili prvu karlovačku ekipu Peter Parkera, prošlogodišnje pobjednike, rezultatom 10:5. Treće mjesto odnijela je druga momčad Peter Parkera, dok su četvrti bili dečki iz ekipe Grabrik 1980.

Sve je završilo kolektivnim druženjem, a svi su izrazili zahvalnost organizatorima i Gradu Duga Resi zbog promicanja popularnosti ovog sporta među mladima.

Vikend uz rijeku Mrežnicu i roštilj uz poneku utakmicu na vodi i na sportskim terenima uz nju – za mnoge je savršena kombinacija. Za sljedeću godinu organizatori najavljuju i veće sezonske turnire kroz koje bi i samo kupalište trebalo oživjeti kako društveno, tako i infrastrukturno.